Öne Çıkanlar bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hakkari terör gündem özeti abd terörist CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin Hadise gündem başlıkları elazığ

“Ekonomiden Adalete Kadar Her Alanda Yapısal Reformların Hazırlıklarını Hızla Yapıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD 25. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye ortak paydası altında birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek, önümüzdeki dönemi her bakımdan en verimli şekilde değerlendirmekte kararlıyız. Ekonomiden adalete kadar her alanda yapısal reformların hazırlıklarını hızla yapıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 25. Olağan Genel Kurulu ve yeni genel merkez binasının açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında katılımcıların ve tüm milletin Ramazan-ı Şerefini kutlayan, MÜSİAD’ın 25. Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmî açılışını yaptıkları MÜSİAD’ın yeni genel merkez binasının da hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

1990 yılında, ülkeye hizmet aşkıyla yola çıkan bir grup iş adamı tarafından kurulan MÜSİAD’ın bugün dünyanın en itibarlı sermaye kuruluşlarından biri hâline geldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin her köşesinde ve dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren MÜSİAD, bu yönüyle de benzer kuruluşlardan ayrışmaktadır” dedi.

“TÜRKİYE, SON 17 YILDA YAKIN TARİHİMİZİN EN BÜYÜK ATILIMLARINA ŞAHİT OLDU”

“Dünyanın en kadim, tarih boyunca daima önem verilmiş, dolayısıyla gözlerin hep üzerinde olduğu bir coğrafyada bin yıldır yaşama mücadelesi veriyoruz. Söğüt’te diktiğimiz fidanı, 3 kıta 7 iklimi kucaklayan ulu bir çınara çevirmeyi, yine bu coğrafyada başardık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bir asır önce, adeta tüm dünyanın üzerimize geldiği bir dönemde, gerçekten çok çetin mücadelelerle kendimize yeni bir devlet kurarak, ümitlerimizi tekrar tazeledik. Genç Cumhuriyetimiz, demokrasiden ekonomiye her alanda, pek çok sınamadan geçerek bugünlere ulaştı. Özellikle AK Parti iktidarlarının yönetimindeki son 17 yılda ülkemiz, yakın tarihimizin en büyük atılımlarına şahit oldu.” dedi. 

“TÜRKİYE ORTAK PAYDASINDA, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİREREK ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİ EN VERİMLİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Yerel seçimlerin artık geride kaldığını belirterek, Türkiye’nin önünde Cumhurbaşkanlığı ve Meclis olarak 4, belediyelerde ise 5 yıllık bir icraat döneminin bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz bizden icraat bekliyor, hizmet bekliyor, sorunlarına çözüm bekliyor. Türkiye ortak paydası altında birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek, önümüzdeki dönemi her bakımdan en verimli şekilde değerlendirmekte kararlıyız. Ekonomiden adalete kadar her alanda yapısal reformların hazırlıklarını hızla yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize düşen, ekonomiyi yeniden yükselişe geçirerek, milletimize karşı şükranlarımızı ifade etmektir. Kur üzerinden ekonomimizi çökertme hesapları devam ediyor olmakla birlikte, artık kontrol bizim elimizdedir. Geçen yılın Ağustos ayında yaşananların bir daha tekrarlanmamasını sağlayacağız. Küçük inişler çıkışlar elbette olacaktır, ama asla yıkıcı patlamalara izin vermeyeceğiz. Enflasyonda tüketici fiyatlarında düşüş eğilimi sürüyor. Üretici fiyatlarını da dizginlemeye başladık. Çarşıdaki, pazardaki, mutfaktaki sıkıntıları çok iyi biliyoruz, bunların çözümünü önceliklerimizin en başına aldık. Milletimizin ‘seçim’ değil ‘geçim’ derdinde olduğunun şuuruyla gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.