Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem özeti Kanyon ayhan barut gazi bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan

Elvan: Herhangi Bir Karar İade Edilmemiştir

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, atanmalarında müşterek karar gerekli olan üst kademe yöneticilerinin atama işlemlerinin mevzuata uygunluğunun incelenmesi ve kararlarının hazırlanması işlemlerinin Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünce yerine getirildiğini; Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık tarafından herhangi bir kararın iade edilmediğini söyledi.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak soru önergesinde, “62. Hükümeti kurmakla görevlendirildiğiniz 28 Ağustos 2014 tarihinden, 25. Dönem milletvekilliği seçiminin yapıldığı 7 Haziran 2015 tarihine kadar, Başbakanlığa, bakanlıklardan kaç atama kararnamesi gelmiştir? Bunlardan kaçı geri çevrilmiş kaçı Cumhurbaşkanlığına gönderilmiştir?” diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Bakan Elvan, “Atanmalarında müşterek karar gerekli olan üst kademe yöneticilerinin atama işlemlerinin mevzuata uygunluğunun incelenmesi ve kararlarının hazırlanması işlemleri Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünce yerine getirilmekte olup; tekemmül eden kararlar Resmi Gazete’de yayımlanmaktadır, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık tarafından herhangi bir karar iade edilmemiştir” dedi.

Soru önergesine verilen yanıtı değerlendiren Budak, “Yanıttaki hiç bir kararnamenin iade edilmediği, Başbakan’ın veto yemediği bilgisinin de doğru olmadığını herkes biliyor. Başbakan Cumhurbaşkanı’ndan pek çok kez veto yemiştir.  MİT Müsteşarı’nın önce istifa ettirilip, sonra yeniden göreve döndürülmesi bunun en somut kanıtıdır. Hazine Müsteşarlığı gibi pek çok üst düzey göreve atama yapılamaması, kanıtıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.