Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı akbank hatay

Emekliye Bir kötü Haber Daha

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer emeklilerin merakla beklediği,  sağlıkta ödedikleri katkı paylarının kaldırılmasına yönelik uygulama beklentisini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına sordu. Bakan Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlamasını istediği soruda Gürer şöyle dedi:“Emeklilerin sağlıkta ödediği katkı payları, bütçelerinde ciddi bir kalem oluşturmaktadır. Emekliler için sağlıkta katkı payı alınmaması düşünülmekte midir?”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu verdiği  yanıtta, “ 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 68 inci maddesinde "Katılım Payı Alınması", 69 uncu maddesinde ise "Katılım Payı Alınmayacak Haller, Sağlık Hizmetleri ve Kişiler" ile ilgili düzenlemeler hüküm altına alınmış olup, anılan Kanuna istinaden Kurumca yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliğine (SUT) göre uygulanan muayene katılım payı tutarları düzenlenmiştir. Katılım paylarını düzenleyen mevzuat halen yürürlükte olduğundan, konu hakkında iş ve işlemler buna göre yürütülmektedir.”dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer emeklilerin sorunlarını gündeme taşıyacağını ve bu bağlamda kanun teklifi vereceğini de ifade ederek “Emekliler zor koşullarda yaşamlarını sürdürmektedir. Sosyal devlet olmanın gereği olarak emeklilerin sağlıkta ödedikleri katkı payı kaldırılmalıdır. Emeklilerin yaşamlarını bu uygulama iyileştirmeye yetmez ama sağlıkta olsun bir nebze iyileştirme sağlanmış olur” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.