Erdem’den ‘Damat’ Sorusu

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “Arınç’ın damadının serbest bırakılmasının nedenlerinden biri, yine Arınç’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in FETÖ’ye ‘parsel parsel’ dağıttığı arsaları açıklayacağı iddiası mıdır?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter’in tahliye edilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Erdem, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde;

“221 gündür tutuklu bulunan Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Güray Öz, Hakan Kara, Turhan Günay, Musa Kart, Önder Çelik, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör; 160 gündür tutuklu bulunan Ahmet Şık ve haftalardır tutuklu olan Yunus Emre İper ve Oğuz Güven, sabit ikametgahı olmadığı için mi serbest bırakılmamaktadır? Bu kişiler göçebe olarak çadırda mı yaşamaktadır?
Sözcü gazetesi muhabiri Gökmen Ulu ve internet sitesinin sorumlu müdürü Mediha Olgun, attığı tiwitler ve köşe yazısı için 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan Atilla Taş ve gazeteci Murat Aksoy 150’den fazla gazeteci göçebe hayat sürdükleri için mi serbest bırakılmamaktadır?
93 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen, öğretmen Semih Özakçayla birlikte tutuklu bulunan akademisyenlerin serbest bırakılmamasının gerekçesi sabit ikametgahlarının olmayışı ve ‘parklarda yaşıyor olmalarından’ mıdır?
Aynı serbest bırakma gerekçesi neden öğretmenler, 3 günlük erler veya sadece bankaya para yatırdığı için bebeğiyle hapse atılan anneler için geçerli olmamaktadır?
Arınç’ın damadının serbest bırakılmasının nedenlerinden biri, yine Arınç’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in FETÖ’ye ‘parsel parsel’ dağıttığı arsaları açıklayacağı iddiası mıdır?
Damadın serbest bırakılmasının bir diğer nedeni, Arınç’ın ‘cübbesini giymesinden’ duyulan çekinceden mi kaynaklanmıştır?
Partiniz içerisinde siyaset yapan şahısların damatları için ‘cezai ehliyeti ortadan kaldıran’ özel bir KHK çıkarmayı düşünüyor musunuz?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.