Öne Çıkanlar ankara konya deprem sgk bodrum chp pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank iata

Erdoğan: İşinize Bakın İşinize

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Muhalefet hala AK Parti’nin almış olduğu bu olağanüstü kongre kararıyla ilgili olarak farklı farklı yorumlar yapıyor. İşinize bakın işinize. Güçlü bir demokrasi güçlü bir muhalefetle olur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB 72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve plaket törenine katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Erdoğan, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir’in “Biz Ankara’daki parlamentonun Kürtlerin, Türklerin, Arapların, Farsların ve ne kadar halk varsa hepsinin parlamentosu olmasını isterdik. Hepimizin çatısı olsaydı. İnsanlar bir evde birlikte yaşayamıyorsa komşu olsa daha iyidir. Şimdi durum komşuluğa doğru gidiyor” sözlerine şu ifadelerle cevap verdi:

-“AYRILMA SÖZÜ EDENLER DİLEDİKLERİ YERE GİTSİNLER”-

“Tabii ki kesin çözüm noktasında artık bu günleri sayıyoruz ve bu günler yakındır. Diğer taraftan artık bu ülkede bizimle birlikte yaşayamayacağını söyleyenler olduğunu görüyoruz. Öncelikle gönüllerindeki hevesi açıkça söyledikleri için ‘Layık değiller ama’ kendilerine bir teşekkür edeyim. Bizi niyet okuma, bir sürü süslü kavram ve laf kalabalığının arasından asıl mesajları almaya çalışma derdinden kurtardılar. Biz de bundan sonra kendilerine dolaylı yollarla cevap verme sıkıntısından kurtulmuş olduk, artık söyleyeceğimizi işte burada olduğunu gibi açıkça söyleme hakkına sahibiz. Her sözün bir bedeli vardır. Biz bu toprakları vatanımız kılmaya söz verdiğimizden beri kesintisiz bedelini ödüyoruz. Ayrılma sözü edenler bunu şahıs olarak kendilerinin bir yere avdet etmesi anlamında söylüyorlarsa buyursunlar diledikleri yere gitsinler. Yok vatan topraklarının bir kısmına gözü dikmek anlamında bu ifadeyi kullanıyorlarsa açıp Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiirini, Mehmet Akif’in Çanakkale şehitlerinin anısına yazdığı şiiri, hiç olmadı İstiklal Marşı’mızı bir okusunlar. Orada kendileri için her türlü cevap var.”

-“İMAMLARINDAN AYRI KALMASINLAR”-

Türkiye Cumhuriyeti’nden başka bir devleti kabul edemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, “Paralel devletmiş, yok şöyle devletmiş, yok böyle devletmiş kesinlikle böyle bir şey olamaz. Paralel devlet hülyasında bulunanlar başlarındaki neredeyse buyursun oraya gitsinler. İmamlarından ayrı kalmasınlar. Onlar da oraya lütfetsinler” dedi.

-“AVRUPA BİRLİĞİ’NİN ÜLKEMİZİ HEDEF ALAN AÇIKLAMALAR YAPMASI BİR KARA MİZAH ÖRNEĞİDİR”-

Avrupa Birliği’nin terör nitelikli suçluları Türkiye’ye iade etme oranının yüzde 3 olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Yani ülkemizde cana kıymış, teröre bulaşmış, suç işlemiş her 100 kişiden 97’si bugün rahatça Avrupa ülkelerinde kendilerine sağlanan özgürlük ortamından istifade ediyor. Özdemir Sabancı’nın katillerinden Fehriye Erdal, bunun en somut en canlı örneğidir. Geçenlerde yazılı medyada, görselde görüntülediler. Bu manzara sadece benim değil 79 milyonun tamamının içini acıtıyor. Buna rağmen Avrupa Birliği’nin terör kavramı üzerinden ülkemizi hedef alan açıklamalar yapması tam bir kara mizah örneğidir.”

-“YÜZ KIZARTICI TABLONUN ÖNÜNE GEÇMELERİNİ BEKLİYORUZ”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB ülkeleri hakkında şu değerlendirmeleri yaptı:

“Biz AB üyesi ülkelerden öncelikle teröre destek veren kendi mevzuatlarını düzeltmelerini bir an önce bu yüz kızartıcı tablonun önüne geçmelerini bekliyoruz. Önce bunu halletmeleri lazım. Şayet Türkiye’den canlı bombalar için başkentine taziye çadırları kurduracak teröristleri baş tacı edecek, terör örgütleri arasında ayrım yapacak bir mevzuat istiyorlarsa hiç beklemesinler. Türkiye onların yaptığı gibi teröre ve teröriste kucak açmaz. Ayrıca Avrupa Birliği’nin öncelikle kendi üye ülkeleri arasında ortak bir terör tanımı benimsemesi, bu konuda net bir tutum ortaya koyması gerekiyor. Önce bunu başarması lazım.”

-“YA ÖNCE SİZ KENDİ İÇİNİZE BİR BAKIN”-

AK Parti’nin olağanüstü kongre kararı almasının ardından, Türkiye’nin Başbakan ve hükümet değişikliği sürecinin içinde olduğunu belirten Erdoğan, “AK Parti kongresinde seçilecek yeni Genel Başkanın ve dolayısıyla Başbakanın şimdiden ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Tabi bu arada muhalefete şaşıyorum. Muhalefet hala AK Parti’nin almış olduğu bu olağanüstü kongre kararıyla ilgili olarak farklı farklı yorumlar yapıyor. Ya önce siz kendi içinize bir bakın. Siz kendi içinizde ne hale gelmişsiniz, şimdi kalkıp iktidar partisinin aldığı bu olağanüstü kongreyi kalkıp işte bunun Beştepe’yle şöyle böyle alakası, ilgisi var yok bunların üzerinden birçok şeyler yapıp duruyorsunuz. İşinize bakın işinize. Önce güçlü bir demokrasi güçlü bir muhalefetle olur. Siz hiçbir zaman güçlü bir muhalefet olamadınız” şeklinde konuştu.

-“TÜRKİYE ARTIK YENİ BİR DÖNEME GİRMİŞTİR”-

“Tabi bu arada 10 Ağustos 2014 tarihinden beri Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir” diyen Erdoğan, Bu mesele asla şu veya bu şahıs meselesi değildir. Konuyu sadece isimler üzerinden okuyanlar ülkeye de millete de kötülük ettiklerini bilmelidirler. Türkiye’nin meselesi açık net söylüyorum, sistem meselesidir” diye konuştu.

-“BÜTÜNSELLİĞİNİ KAYBETMİŞ BİR ANAYASAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”-

Başkanlık sistemi hakkında, bilgisayar terimleri olan “Yazılım-Donanım” benzetmesi yapan Erdoğan, “Türkiye geçtiğimiz 13 yılda kat ettiği büyük mesafe sayesinde donanımını baştan aşağı değiştirdi, geliştirdi. Buna karşılık hala 1960 ve 1980 darbelerinin milletimize dayattığı bir Anayasayla yani eski sürüm bir yazılımla bilgisayarımızı kullanmaya çalışıyoruz. Tarihi değerinin hatırına korumamız gereken bir Anayasaya da sahip değiliz. Değiştirile değiştirile zaten yamalı bohçaya dönmüş, bütünselliğini kaybetmiş bir Anayasayla karşı karşıyayız. Öyleyse sahip olduğumuz güçlü donanımı buna uygun bir yazılımla destekleyerek verimimizi kat be kat artırabilmenin yoluna gitmeliyiz. Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi meselesine işte böyle bir anlayışla yaklaşmamız gerekiyor. Hiç kimsenin Türkiye’yi vejetaryen diyete mahkum edilmiş bir aslanlar ülkesi haline getirmeye hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.