Öne Çıkanlar bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hakkari gündem özeti terör Hadise abd terörist çin CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin gündem başlıkları

Erdoğan'dan İstiklal Marşı Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstiklal Marşı, istiklal mücadelesini geleceğe taşıyan ve bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz milli mutabakat metnidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan  “İstiklal ve istikbal mücadelemizin en çetin geçtiği dönemlerde Mehmet Akif tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı, aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur. Aziz milletimizin milli ve manevi değerlerini, acılarını ve duygularını yüreğinde hisseden Mehmet Akif, bilgisini, heyecanını, umudunu milletiyle paylaşmış;  diriliş harekâtının başlamasına, milli mücadele ruhunun alevlenmesine de öncülük etmiştir” ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif’in, istiklal harbini zafere götüren süreçte milleti aydınlattığını, umut ışığı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “İstiklal Marşı, istiklal mücadelesini geleceğe taşıyan ve bugün en çok ihtiyaç duyulan milli mutabakat metnidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti:

“Milli şairimiz Mehmet Akif, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ derken de, İstiklal mücadelesinde ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getirmiş, milletimizin o zor şartlar altında gösterdiği kahramanlığı tarihe altın harflerle kazımıştır. İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıldönümünde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.