Öne Çıkanlar filistin berlin yök Metina Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ırak Koronavirüs Zeytin Dalı Harekatı Çin Dışişleri Bakanlığı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan milli savunma bakanlığı Çetin Düz Kimdir

“Evlatlarımıza Çok Daha Güçlü Ve Bağımsız Bir Türkiye Bırakmayı Başaracağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da iş insanlarıyla bir araya geldiği programda yaptığı konuşmada, “Evlatlarımıza 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri çok daha güçlü, çok daha bağımsız bir Türkiye bırakmayı başaracağız. Bunun yolu, her birimizin işimizi en iyi şekilde yapmasından geçiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun “İstanbul Biz Birlikte Türkiye’yiz” mottosuyla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği programda iş insanlarıyla bir araya geldi.

“GERÇEK POTANSİYELİMİZİ ORTAYA KOYABİLECEĞİMİZ BİR DÖNEME GİRDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında sanayiciler ve üreticilerin yanı sıra sağlık alanı başta olmak üzere hizmet sektörüne de çok büyük görevler düştüğünü belirterek, ülkenin potansiyeli, alt yapısı, yetişmiş insan kaynağı ve iş yapma pratikliğinin iş insanlarını bir değil, üç-beş adım öne çıkardığını anlattı.

Destek verdikleri, arkasında durdukları iş dünyasının da kendilerini mahcup etmediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı şekilde sanatçılarımız ve sporcularımız da ülkemizin yüzünü ağartan başarılara imza atıyor. Uzunca bir süre bu ülke insanının üretkenlik, beceri, yenilikçilik, tasarım yönleri adeta törpülenmeye çalışılmıştır. Kendi içimizdeki siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik kavgalarla heba ettiğimiz onca yılın ardından, nihayet gerçek gücümüzü, gerçek potansiyelimizi ortaya koyabileceğimiz bir döneme girdiğimize inanıyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece son 6 yılda yaşadıklarımız dahi, bu milletin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıkması hâlinde üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk olmadığını göstermeye yeterlidir. Terör örgütlerinin saldırılarından darbe teşebbüslerine ve ekonomik tuzaklara kadar uzanan bu badirelerden herhangi biri mesela bir Avrupa ülkesinin başına gelseydi, emin olun yerle yeksan olurdu ama Türkiye hamdolsun girdiği her sınamadan gücünü artırarak çıktı” dedi.

“TERÖRLE MÜCADELEYİ KARARLI ŞEKİLDE SÜRDÜRECEĞİZ”

Türkiye’nin terörle mücadelesinde can kayıplarıyla, ekonomide de birtakım sıkıntılarla karşılaştığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı olmadığına vurgulayarak, “Dolayısıyla huzur bulunana kadar, refah bulunana kadar mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Son günlerde, son haftalarda teröristlerin en üst kademelerde olanlarını nasıl etkisiz hâle getirdiğimizi görüyorsunuz, duyuyorsunuz” şeklinde konuştu.

Türkiye’yi Doğulaştırmak, Balkanlaştırmak hatta Afrikalaştırmak isteyenlere karşı, 82 milyon hep birlikte dimdik mücadele etmeyi sürdüreceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Belki bedel ödemeye devam edeceğiz, ama hiç şüpheniz olmasın evlatlarımıza 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri çok daha güçlü, çok daha bağımsız bir Türkiye bırakmayı da başaracağız. Bunun yolu, her birimizin kendi işimizi en iyi şekilde yapmasından geçiyor. Akademisyen miyiz? Eserlerimizle, araştırmalarımızla ülkemizin önüne yeni ufuklar açacağız. Eğitimci miyiz? Yeni nesillere en iyi eğitimi vermenin çabası içinde olacağız. Sağlıkçı mıyız? Milletimize ve tüm insanlığa en ileri sağlık hizmetlerini sunmanın gayreti içinde olacağız. Sanayici miyiz, işadamı mıyız, esnaf mıyız? En iyi üretimi yapmanın, en iyi hizmet kalitesine ulaşmanın mücadelesini vereceğiz. Sanatçı mıyız, sporcu muyuz? Kendimizi en güzel şekilde geliştirerek, alanımızda bir numara hâline gelmek için çalışacağız.”

SİYASET BİR MESLEK DEĞİL, KENDİNİ ÜLKEYE VE MİLLETE HİZMETE ADAMANIN ADIDIR”

Ülkeyi yönetmenin, bunun için gereken vizyonu ortaya koymanın, icraat yapmanın siyasetçilerin işi olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyaset bir meslek değil, kendini ülkeye ve millete hizmete adamanın adıdır. Her kim siyaseti başka amaçlarla yapıyorsa, her şeyden önce ülkesine ve milletine haksızlık ediyordur. Biz 40 yılı aşan siyasi mücadelemizde mensubu olduğumuz medeniyetten ve tarihten aldığımız güçle hep ülkemizi ve milletimizi daha ileriye taşımanın çabası içinde olduk” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetçinin yürüttüğü mücadele için gereken gücü ve imkânı milletten aldığını, milletin gerektiğinde siyasetçiyi tasfiye de edebileceğini anlatarak, “Biz bunun için hep vesayete, siyaset mühendisliğine, kendini millî iradenin üzerinde gören nobran anlayışa karşı çıktık. Yardımı Allah’tan, desteği milletten bekleyerek yürüttüğümüz siyasi mücadelemizle bugünlere geldik. Seçime, sandığa, sandıktan çıkan iradeye daima ram olduk, milletin emanetine de asla halel getirmedik” sözlerine yer verdi.

“YENİ YÖNETİM SİSTEMİYLE HİZMET YOLCULUĞUNU ZİRVEYE ÇIKARDIK”

İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkanı, ardından da Türkiye’ye Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak hizmet etme şerefine ulaştığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni yönetim sistemiyle hizmet yolculuğunu zirveye çıkardık. En son 31 Mart seçimlerinde Türkiye genelinde il genel meclisinde yaklaşık yüzde 60’lık, büyükşehir belediye başkanlıklarında yüzde 52’lik, il belediye başkanlıklarında ise yüzde 55’lik bir oy oranıyla zaferle çıktık. İstanbul’da da Cumhur İttifakı olarak 30 ilçenin 25’ini, 312 Belediye Meclis üyeliğinin 180’ini kazanarak tartışmasız bir şekilde galip geldik. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin tüm komisyonları AK Partilidir ve Cumhur İttifakı’nındır. Bunun yanında, komisyonların tamamı şu anda Cumhur İttifakı’na aittir. Böylece zaten işin yönetim noktasında komisyonlarıyla, meclisiyle AK Parti, Cumhur İttifakı’nın kontrolü altında olduğu ortadır. Başkanvekilleri aynı şekilde yine Cumhur İttifakı’na aittir. Bununla bir şeyi ifade etmek istiyorum; burada işte pazar günkü seçimin dışında her şey aslında Cumhur İttifakı olarak bitmiştir. Şimdi sadece vitrinde bir başkanlık olayı var, bununla beraber eksik olan şey o da tamamlanacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu anımsatarak, belediyeyi CHP’li bir başkandan devraldığını ve o dönemde İstanbul’un çöp dağları, susuzluk gibi sorunlarla anıldığını kaydetti.

“YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARLA İSTANBUL’U PIRIL PIRIL HÂLE GETİRDİK”

Göreve gelmesinin birinci yılında İstanbul’da düzenlenen Habitat-2 Zirvesi’nin sonuç bildirgesinde İstanbul’un “dünyanın en temiz şehri” olarak geçtiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yan gelip yatarak olmadı, çalışarak oldu. Attığımız adımlarla, yaptığımız çalışmalarla İstanbul’u o zaman pırıl pırıl hâle getirdik” dedi.

30-31 yaşında olanların İstanbul’un yaşadığı çöp, susuzluk, hava kirliliği gibi sorunları hatırlamayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptıkları çalışmalarla İstanbul’un çöp sorununa, susuzluk sıkıntısına, hava kirliliği meselesine çözüm ürettiklerini söyledi.

Haliç’i nasıl temizlediklerini de anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Havalimanı gibi dev eser ve yatırımların AK Parti iktidarı döneminde şehre kazandırıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenme sürecini ve Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimin yenilenmesine neden karar verdiğini anlatarak, pazar günü yapılacak seçimde İstanbul’da yaşayan vatandaşların en isabetli kararı vereceğine yürekten inandığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.