Öne Çıkanlar galatasaray palandöken trabzonspor ukrayna anadolu efes dolar Göztepe Beşiktaş Haberleri antalyaspor basketbol transfer CEV U17 Avrupa Voleybol Şampiyonası

Financial Times İmamoğlu'nu Mu Destekliyor: "Alevi Kılıçdaroğlu Kazanamadı..!"

-Financial Times gazetesinde Türkiye'deki siyasi görünüme ilişkin bir makalede, "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ağırlıklı olarak Sünni Türkiye'deki azınlık Alevi mezhebinin bir üyesi olarak, neredeyse kesinlikle Erdoğan'ı yenemedi. Bazıları onun gerçek adayları rejim saldırılarından korumak için bir tuzak olduğuna inanıyor (Erdoğan'a karşı en fazla önde bulunan Yavaş'ın beyan edilmemiş bir Alevi olduğuna dair mezhepçi hikayeler zaten var)" denildi.



-FT'nin Mansur Yavaş'ın "beyan edilmemiş Alevi olduğuna" ilişkin iddiasına kaynak olarak Türkiye'de çok rastlanan "soru sitelerinden" birini göstermiş olması dikkat çekti. Makale Financial Times'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nu desteklediği yorumlarına yolaçtı.

ANKARA(ANKA) - Financial Times gazetesi Türkiye'de muhalefetteki aday belirleme sürecini mezhepçilik üzerinden okuyan bir makaleye yer verdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazılarına göre gerçek adayı hücumlardan korumak için "tuzak aday" olduğunu savunan makalede "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ağırlıklı olarak Sünni Türkiye'deki azınlık Alevi mezhebinin bir üyesi olarak, neredeyse kesinlikle Erdoğan'ı yenemedi. Bazıları onun gerçek adayları rejim saldırılarından korumak için bir tuzak olduğuna inanıyor (Erdoğan'a karşı en fazla önde bulunan Yavaş'ın beyan edilmemiş bir Alevi olduğuna dair mezhepçi hikayeler zaten var)" denildi.

-İMAMOĞLU'NA DESTEK Mİ?

Financial Times gazetesinde Türkiye'deki siyasi görünümün ele alındığı makalede mezhepçilik üzerinden bir okuma yapıldı.

Muhalefetin güçlü başkan aday adaylarından Mansur Yavaş'ın da "açıklanmamış" (undeclared) bir Alevi olduğu iddiası üzerinde durularak, Yavaş'ın da Kılıçdaroğlu ile aynı başarısızlığa uğrayacağı iması yapıldı.

Makalede Mansur Yavaş'ın Alevi olup olmadığına ilişkin tartışmalarla ilgili olduğu söylenen bir de link verildi. FT okurları linke tıkladıklarında "Mansur Yavaş Kimdir, Mansur Yavaş Alevi mi? Mansur Yavaş Nerede Yaşar" gibi, benzerlerine çok rastlanan, basit soruların ortaya atıldığı, bir internet sitesine ulaşılıyor.

İnternette Mansur Yavaş'ın Alevi olup olmadığıyla ilgili sadece soru soran bu link dışında başka bir tartışma bulunmuyor.

-"ADININ AÇIKLANMASINI İSTEMEYEN KAYNAKLAR" (!)

FT'deki makale şöyle:

"O halde soru, muhalefetin uygun bir adayın arkasında birleşip karşı koyamayacağı bir seçim dalgasını başlatıp başlatamayacağıdır. Pek çok siyasi analist bunun olabileceğine inanıyor. Biri, 'Türkiye'de büyük bir tarihsel döngünün sonundayız' diyor.

2019'da AKP yerel seçimlerde Türkiye'nin büyük şehirlerinin çoğunu kaybettikten sonra, Erdoğan, gizeminin tam kalbindeki ve belediye başkanı olduğu İstanbul'daki yarışmanın tekrarı ile 2015'i tekrar etmeye çalıştı. Ana muhalefet olan merkez sol Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Ekrem İmamoğlu, birleşik bir muhalefetle seçimi kesin olarak kazandı. Başkent Ankara'da Mansur Yavaş da öyle. Her ikisi de şimdi Erdoğan'ı, olası başkan adayları olarak geride bırakıyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ağırlıklı olarak Sünni Türkiye'deki azınlık Alevi mezhebinin bir üyesi olarak, neredeyse kesin bir şekilde Erdoğan'ı yenemedi. Bazıları onun gerçek adayları rejim saldırılarından korumak için bir tuzak olduğuna inanıyor (Erdoğan'a karşı en fazla önde bulunan Yavaş'ın beyan edilmemiş bir Alevi olduğuna dair mezhepçi hikayeler zaten var.)

Muhalefet, Erdoğan'ı alaşağı edip tek adam yönetimini yıkabileceğine olan güveni artıyor. Nasıl yapılacağına dair planları kısa süre içinde açıklayacak. Türkiye'de seçimlerde hile yapmak zor. Olağanüstü hal için bir bahane veya provokasyon bulmak için zorluk daha az: Örneğin muhalefeti bölmek umuduyla resmi olarak laik devletin resmi dininin İslam olduğunu ilan etmek gibi. Ama bu çirkin hale dönebilir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.