Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer bugünün gündem başlıkları vodafone Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Zeytin Dalı Harekatı Halka arz ataşehir belediyesi

Gazeteciler Siyasilerin Koluna Girmeli Mi?

Milli Görüş geleneğinin kurduğu Saadet Partisi'nin lideri Temel Karamollaoğlu muhalif haber kanalı Habertürk TV'de programdan sonra gazetecilerle çektirdiği fotoğrafta bir durmadan tarafsızlığını vurgulayan bir moderatörle kolkola girmiş şekilde görüntülenmesi tepki çekti.



Milli Görüş geleneğinin partisi Saadet'in lideri olan ancak bugünlerde Oğuzhan Asiltürk'ün partiyi yeniden eski rotasına oturtma girişiminin hedefinde bulunan Temel Karamollaoğlu'nun gazetecilerle kolkola fotoğraf çektirmesi tartışma başlattı.

Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu hastalığı nedeniyle İstanbul'a gidemediği için muhalif Habertürk TV kanalından bir grup gazeteci, Ankara'ya geldi ve Ankara bürosundaki bazı gazetecilerle bir açık oturum düzenlendi.

Karamollaoğlu daha sonra oturuma katılan gazetecilerle bir fotoğraf çektirdi. Fotoğrafta sunduğu programlarda ikide birde tarafsızlıktan bahseden ancak sorularıyla açık bir taraf tuttuğunu belli ettiği eleştirilerine muhatap olan bir moderatörün Temel Karamollaoğlu'nun koluna girdiği görüldü.

Gazeteciler fotoğrafa; bazı ajans ve platformların ne idüğü belirsiz kaynaklardan para aldıklarının ortaya çıktığı son dönemlerde haber kaynaklarıyla basın mensupları arasındaki mesafenin neredeyse yok olduğunu belirterek "Gazetecilerin haber kaynaklarıyla aralarına 'mesafe' koymaları; en az bugün geçerli 'maske, mesafe, hijyen' ilkesi kadar hayati bulunmaktadır. Birinde insan nefessiz kalabilir, ikincisinde ise tarafsız gazetecilik" diye tepki gösterdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.