Öne Çıkanlar ankara chp konya deprem sgk bodrum tsk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır

“Gazze, Sadece Orada Hayata Tutunma Mücadelesi Verenlerin Değil, Hepimizin Meselesidir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Filistin Mitingi’nde yaptığı konuşmada, “Elbette her ülkenin kendini savunma hakkı vardır. Bununla birlikte Gazze’de savunma değil, açık ve alçak bir katliam yürütülmektedir. Gazze halkını, bir silah gibi kullandıkları açlıkla, susuzlukla, yakıtsızla, sağlık hizmetlerini çökerterek topluca yok etme peşindeler” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Büyük Filistin Mitingi’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, batı dünyasının Gazze’deki çocuk, kadın, masum katliamını meşrulaştırmak için siyasetçisinden medyasına seferber olduğunu belirterek, “İsrail, tam 22 gündür açıkça savaş suçu işliyor. İsrail’i savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz. Bunun çalışmasını yapıyoruz ve savaş suçlusu olarak İsrail’i dünyaya tanıtacağız ama batılı liderler, bırakın buna tepki göstermeyi, İsrail’e ateşkes çağrısı dahi yapmıyor. Bu son tavrıyla Batı’nın günah defterinin bir kez daha boyunu fersah fersah aşmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

“Gazze, sadece orada hayata tutunma mücadelesi verenlerin değil, hepimizin meselesidir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elbette her ülkenin kendini savunma hakkı vardır. Bununla birlikte Gazze’de savunma değil açık ve alçak bir katliam yürütülmektedir. Gazze halkını, bir silah gibi kullandıkları açlıkla, susuzlukla, yakıtsızla, sağlık hizmetlerini çökerterek topluca yok etme peşindeler” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.