Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan haberleri adana meb KPSS Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko TOGG Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin CHP Sözcüsü Öztrak CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer Uzaktan Eğitim AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz

Gelir Testi Yaptırmayan Kişilerin Borcu 11 Milyon TL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, gelir testi yaptırmayan 5 milyon 390 bin 455 kişinin toplam borç miktarının 10 milyar 962 milyon 923 bin 719 TL olduğunu bildirdi.

 

 

GELİR TESTİ YAPTIRMAYAN KİŞİ SAYISI 5 MİLYONU AŞIYOR 

Çalışma Bakanı Soylu, Türkiye genelinde gelir testi yaptırma yükümlülüğünde olup, gelir testi yaptırmayan 5 milyon 390 bin 455 kişinin olduğunu, bu durumdaki kişilerin  toplam borç miktarının 10 milyar 962 milyon 923 bin 719 TL olduğunu açıkladı. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, bu rakamlara göre kişi başı ortalama borç miktarının da 2 bin 33 TL olduğunu belirtti.

 

YAPILANDIRMAYA 15 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Türkiye genelinde gelir testi yaptırmadığı için borçlu olanlardan İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden düzenlenmesiyle alakalı Kanun Kapsamında borç yapılandırmasına başvuran kişi sayısının 15 bin 668 olduğunu söyleyen Bakan Soylu, bu kişilerin yapılandırma yapmış olduğu borç miktarının ise 11 milyon 849 bin 215,38 TL olduğunu dile getirdi.

 

GSS'DEN FAYDALANAN KİŞİ SAYISI YAKLAŞIK 8 MİLYON

Bakan Soylu, 18 yaşından büyük olup bir işte çalışmadığı ve geliri olmadığı halde Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 60. Maddesinin (g) bendine göre genel sağlık sigortalısı olarak tescili yapılan 7 milyon 672 bin 455 kişi bulunduğunu, bu kişilerden borcu bulunanların sayısının 6 milyon 891 bin 84 olduğunu söyleyen Soylu, 25 yaşından büyük olup bir işte çalışmadığı ve geliri olmadığı halde Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 60. maddesinin (g) bendine göre genel sağlık sigortalısı olarak tescili yapılan kişi sayısının ise 5 milyon 113 bin 62 olduğunu, bu kişilerden borcu bulunanların sayısının ise 4 milyon 556 bin 397 olduğunu açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.