Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk PUBG MOBILE Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları hatay

"Gençlerin CHP’ye Bir Zararı Mı Var?"

Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa değişikliği ile seçilme yaşının 18’e düşürüleceğine değinerek, “Bugüne kadar ‘Gençler seçsin ama seçilmesin’ dediler, gençlerimiz bugüne kadar sandığa gidip oy verdiler ama ülkelerine hizmet etmek için aday olamadılar. Yeni anayasa değişikliğiyle seçilme yaşı 18’e düşüyor. Ben anlamıyorum CHP niye karşı çıkıyor? Gençlerin CHP’ye bir zararı mı var? CHP’nin kafası yaşlanmış” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde GENÇDES Projesi lansmanında konuştu. Fikirleri olan gençlere fırsat sağladıklarını ifade eden Yıldırım, GENÇDES Projesi için 54 milyon lira ayrıldığını belirtti. Yarın nüfusun yüzde yüzünün gençlerden oluşacağını, dolayısıyla şimdiden gençlere hakkı olan yatırımı yapmak gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Biz yoksulluklarla imkansızlıklarla gençliğimiz geçti. İstiyoruz ki şimdiki gençlerimize her türlü kaynağı ayıralım. Bakın, köprü yaparsınız yüz yıl, bina yatırım yapsanız 50 yıl ömrü var. Taşa, toprağa yaptığınız yatırımın ömrü sınırlı. Ama insana yaptığınız yatırımın nesilden nesile devam edecek bir ömrü var. Onun için bu konu çok önemli. Gelişmenin de, kalkınmanın da, toplumsal kaynaşmanın, barışın, kardeşliğin temelinde de eğitim var, kültür var, sanat var. Bunlara yoğunlaştığımız zaman kavga edeceğimiz alanlar azalır. Çünkü nerede fikir, girişimcilik, yenilikçilik var, dünyayı fellik fellik araştırıp anlamak ayrışmayı, husumeti ortadan kaldırır. Onun için proje mütevazı olabilir ama çıktıları çok önemli, anlamlı” şeklinde konuştu.

-“TÜRKİYE’NİN GENÇLERİ UMUTLARINI YAŞATSIN İSTİYORUZ”-

Proje hakkında bilgi veren Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

“Bugün hep beraber vatandaşlarımıza GENÇDES Projesini hayata geçirme yolunda önemli bir adım atıyoruz. Bu proje çerçevesinde gerçekleştirilecek eserler Türkiye’ye yeni ufuklar kazandırır. İnanıyorum ki hepimize ilham verecek, yol gösterecek neticeler ortaya çıkacak. Her gün birçok yenilikle karşı karşıya kalıyoruz. İdealleri olan, hayalleri olan insanların geçmişte nasıl engellerle karşılaştıklarını birebir yaşadık ve gördük. Yoksunluklar, imkansızlıklar nedeniyle hayalleri yıkılan, ideallerinden vazgeçmek zorunda kalan pek çok insan oldu. Belki de bu yüzden Türkiye nice fikir adamlarını, sanatçılarını, düşünürlerini daha yolun başında kaybetti. Onların ne elinden tutan oldu, ne de kendilerine imkan sağlayan oldu. İşte bu yönüyle çok müstesna gördüğüm bu projeyi çıkış noktası olarak görüyorum. Türkiye’nin gençleri umutlarını yaşatsın, hayallerini gerçeğe dönüştürsün istiyoruz. Fikirleriyle, heyecanlarıyla, zengin dünyalarıyla bize yeni açılımlar getirsin. Bu ülkenin gençleri, genç fikirleri, taptaze hissiyatlarıyla ülkemize heyecan katsınlar istiyoruz.”

-“GENÇLERİN CHP’YE BİR ZARARI MI VAR?”-

Anayasa değişikliği konusuna değinen Başbakan, şu ifadeleri kullandı:

“Bu teröristler ne halt ettiklerini görsünler, bu gençliği zehirleyemezsiniz, bu gençliğin geleceğini karartamazsınız. Dünyayı avcunun içine almış bir gençlikten bahsediyoruz. Bugün onların imkansızlıklarını istismar edebilirsiniz ama yarın onlar bu ülkenin vatansever evladı olarak karşınıza çıkacak. Gençlerimiz geçmişte Türkiye için potansiyel tehlike olarak görüldü. Pek çok alanda yok sayıldı, dikkate alınmadı. Göreve geldiğimiz günden beri birçok alanda gençlerin önünde duran engelleri kaldırdık. Milletimizin de anayasa değişikliğine vereceği onayla 18 yaşını dolduran gençlerimiz de artık siyasetin içerisinde olacak. Bugüne kadar ‘Gençler seçsin ama seçilmesin’ dediler, gençlerimiz bugüne kadar sandığa gidip oy verdiler ama ülkelerine hizmet etmek için aday olamadılar. Yeni anayasa değişikliğiyle seçilme yaşı 18’e düşüyor. Ben anlamıyorum CHP niye karşı çıkıyor? Gençlerin CHP’ye bir zararı mı var? CHP’nin kafası yaşlanmış. CHP dünde kalmayı tercih ediyor. Dün dünde kaldı cancağzım, bugün yeni bir gün, yeni şeyler söylemek lazım. AK Parti yeni şeyler söyleyen,  yeni şeyler yapan bir iktidardır.

-“BU DEĞİŞİKLİĞİN SEBEBİ CHP’DİR”-

Bu anayasa değişikliğini çok abartıyorlar. ‘Rejim değişiyor, kıyamet kopuyor, memleket elden gidiyor.’ Kim yapıyor, HDP, ayağını kaldırıyor, CHP onun yerine basıyor. Biri ayağını kaldırıyor, biri onun yerine basıyor. Meclis’te de bunu yaptılar, belli ki sokakta da kol kola hayırcılar korosuna katılacaklar. Peki, ey CHP, ey Atatürk’ün partisi, ey Milli Şef İnönü’nün partisi, ne hallere düştün. Ülkeyi bölenlerle kol kola girmek yakışır mı Atatürk’ün partisine? Millet her şeyi görüyor. Bu değişikliğin sebebi CHP’dir. 2007’de millet iradesine karşı durdu, cumhurbaşkanını seçtirmedi, icatlar ortaya koydu, millet cumhurbaşkanını kendi seçti. Şimdi yaptığımız iş, orada kalan yarım kalan işi tamamlamak. Bunun dışında bir şey yok. Anayasanın özü budur. Olay bundan ibaret, kimse abartmasın. Ne rejim derdi var ne de Türkiye’nin bölünme kaygısı var. Aksine, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ülke bütün mezhepleriyle, meşrepleriyle herkes daha çok kucaklaşacak, kaynaşacak, milli irade daha da hakim hale gelecek.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.