Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser

Güldürürken Düşündürdü: “Pontuslu II. Fatih !”

ANKARA(ANKA) - İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu "Fatih Sultan Mehmet"e benzetmesi kamuoyunda şaşkınlığa yol açtığı gibi aynı zamanda güldürdü ve düşündürdü.



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması sebebiyle Yenikapı'da etkinliklerine katıldı. Burada sahneye çıkıp bir konuşma yapan Akşener'in, İmamoğlu'na dönüp "1453, Fatih Sultan Mehmet aynı senin gibi dedi ki; 'Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul'u alırım. İki kararlı lider ve İstanbul alındı. İkinci istikbal fethi..." demesi tepki çekti.

Meral Akşener'in sözleri bir kez daha sosyal medya mizahını tetiklerken kullanıcılar, "Fatih gemileri itekleyerek karadan yürütmüştü, İmamoğlu otobüsleri karadan ittiriyor" gibi mesajlar paylaştılar. Kimileri Meral Akşener'i "Akşemseddin'e" benzetirken, bazı vatandaşlar İmamoğlu ilk seçildiğinde "Ayasofya'nın İntikamını Aldı" diye yorumlar yapan Yunan basınının manşetlerini hatırlattı.

-İMAMOĞLU İSTANBUL'U KAZANARAK "AYASOFYA'NIN İNTİKAMINI" MI ALDI?

İyi Parti Lideri Meral Akşener'in İmamoğlu'nu İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'e benzetmesi akıllara İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildiğinde Yunanistan basınının attığı manşetleri getirdi.

Yunanistan’ın büyük ve anaakım gazetesi olan Ethnos “İstanbul’u Erdoğan’dan alan Pontuslu ile bir gün” manşeti ile kapak haberi yapmıştı.

Yine merkez medya kabul edilen Proto Thema’da da aynı minvalde haber çıkarken "Zougla" adlı internet sitesi ilk olarak “Ayasofya’nın intikamı” başlığıyla bir imada bulunmuştu.

Yunanistan'da yayın yapan Thema News isimli gazete Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ekrem İmamoğlu'nun "İstanbul'u fetheden Türk" başlığı ile manşete taşımıştı.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde usulsüzlük göstergelerine rağmen "seçimi kazandım" algısı yapan Ekrem İmamoğlu'na yargı kararıyla gidilen yenilemede bir destek de Yunan basınından gelmişti. "Yeni seçilen Konstantinopolis Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu" olarak tanıtılan haberde, İmamoğlu'ndan "Pontus kökenli bir Rum" olarak bahsedilmişti.

1453'te Osmanlı'ya kaybettikleri İstanbul'u İmamoğlu sayesinde yeniden aldıklarını söyleyen Yunanlılar, "İstanbul'u fetheden Yunan" diyerek İmamoğlu'na methiyeler dizmişti.

Yunan basını 31 Mart sonrasında bir başka haberde "Ayasofya'nın intikamı" başlığını atarken İngilizce yayın yapan bir başka Yunan haber sitesi Keeptalkingreece ise Yunanistan'nın kuzey batısında yer alan Giyanitsa kentini ziyaret eden Ekrem İmamoğlu'nun Pontus dansı yaptığı ve Yunanca konuştuğu bir video paylaşmış ve "İstanbul’un yeni başkanı bir Pontuslu" tanımını kullanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.