Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG ayhan barut Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kanyon gündem özeti CHP Sözcüsü Öztrak CHP İzmir Milletvekili Kani Beko Generali Sigorta

Halk TV'de Konuşan Gültekin: "Heyecan Oluşturulamıyor !!!"

CHP'nin yayın organı Halk TV'de 6'lı ittifak adeta yerden yere vuruldu. Yazar Levent Gültekin 6'lı ittifak toplantılarında heyecan oluşmadığını belirterek, bu ittifak toplantılarının görüntüden ibaret olduğunu, parti hassasiyetinin öne geçtiğini, yapılacak işlerin "komisyona havale" edildiğini bildirdi.



-CHP'ye yakınlığıyla bilinen Metropol'ün son araştırmasına göre CHP'lilerin yüzde 40'ının altılı ittifak buluşmasından haberi olmadı. CHP genel merkezinde "Elimizde bu kadar medya varken söz konusu toplantılardan kamuoyumuzun haberi neden olmuyor?" biçiminde tartışmalar yaşandığı öğrenildi.

ANKARA (ANKA) - Yazar Levent Gültekin, 6'lı ittifak toplantılarının heyecan oluşturmadığını, bizzat ittifaka yakın Metropol araştırma şirketinin CHP'lilerin yüzde 40'ının ittifak toplantılarından haberdar olmadığını ortaya koyduğunu bildirdi.

Halk TV'de yayınlanan gazeteci Murat Sabuncu ile Gazeteci Yazar Levent Gültekin'in katıldıkları İki Yorum programı parti kamuoyunu sarsan açıklamalara tanıklık etti.

Programa katılan Levent Gültekin son altılı ittifak toplantılarının heyecan oluşturmadığını belirterek, adeta büyük umutlarla planlanıp düzenlenen etkinliği yerden yere vurdu. Levent Gültekin'in olay yaratan cümleleri şöyle:

"Heyecan oluşmuyor. Sebebini birkaç şeye bağlıyorum, bir tanesi biraz görüntüden ibaret o birliktelik. Sahici bir temele oturtulmuyor. Senin de dikkatini çektiğin gibi parti hassasiyeti, ülke hassasiyetinin hala önünde. Ülke hassasiyeti yoktur anlamında söylemiyorum ama parti hassasiyeti hala birinci faktör. Herkes kendini koruma derdinde aman partim zarar görmesin, aman partime zeval gelmesin, bir zayfılık içine düşmeyeyim diye gardını alıyor. Bu doğası gereği bir coşkunun oluşmasının önüne geçiyor. İki; somut birşey yok. Senin de söylediğin gibi: Şimdi 'komisyon kuruyoruz' demek, biliyorsun memlekette birşey yapılmayacağı zaman komisyona havale edilir mecliste. Eğer bir yasa 'komisyona havale' edilmişse öyle der siyasetçiler. Geçmişi olsun o artık oradan bir daha bir mezarlıktır çıkmaz. Komisyon kuruyoruz.. ama her toplantıda bir komisyon! Ha birgün 'pat pat pat şunları yapıyoruz, şu görev dağılımını yapıyoruz, şu şu şunı şöyle yapacağız, böyle yapacağız'... Bir altı saat benlen sen oturalım, altı saat içerisinde birçok şeyi tartışır, birçok şeyi karara bağlarız. Sonuçta bu bir demokrasi ittifakı. 4 tane 5 tane değer yazıp, yani şunlar için biraraya geldik, beraber şu işi yapırozu demeleri lazım."

-CHP'LİLERİN YARISI İTTİFAK TOPLANTILARINDAN HABERSİZ!!!

Levent Gültekin, Özer Sencer'in sahibi olduğu, İttifak'a yakın Metropol araştırmanın, bizzat altılı ittifak tabanı ve altılı ittifak kamuoyunun toplantılardan haberinin olmadığını acı bir şekilde ortaya koyan araştırmaya ilişkin görüşlerini ise şöyle anlattı:

"İkinci bir neden var. Bugün Metropol'ün araştırmasını gördüm, Metropol araştırmanın başkanı Özer Sencer yayınlamıştı. '28 Şubat'ta düzenlenen altı muhalefet liderinin toplantısından haberdarlık oranı nedir?' diye halkımıza sormuş. 'Haberdarım', yani 'Altı muhalefet liderinin toplandığından haberdarım' diyenlerin oranı yüzde 53. Hayır ben böyle bir toplantıyı duymadım diyenlerin oranı yüzde 46. Şimdi buradan baktığımızda sanki AK Parti seçmeni duymamış diye algılayabiliriz. Hayır öyle değil. CHP seçmeninin yüzde 40'ının haberi yok böyle bir toplantı hakkında. İyi parti seçmeninin yüzde 24'ünün haberi yok böyle bir toplantı olduğundan. HDP seçmeninin yüzde 48'i, MHP seçmeninin yüzde 42'i, Saadet Partisi'nin 50'sinin haberi yok böyle bir toplantı olduğundan."

-CHP GENEL MERKEZİ'NDE "NEDEN ANLATAMIYORUZ?" TARTIŞMASI

Metropol araştırması ve ittifakı destekleyen gazetecilerin açıklamaları; altılı ittifakın bu kez Atatürk'e sadece fotoğrafıyla yer vererek de olsa düzenlediği, ancak içinde yine Atatürk isminin hiçbir şekilde geçmediği bildiriyle sonuçlanan son toplantısının dumanı hala üstündeyken bir sinerji bekleyen ittifak kamuoyunda soğuk duş etkisi yarattı.

CHP genel merkezinde ittifak çalışmalarının kamuoyuna yeterli biçimde duyurulmaması konusundaki hatanın nereden kaynaklandığı konusunda tartışmalar meydana geldiği öğrenildi. CHP genel merkezinde "Elimizde bu kadar medya varken söz konusu toplantılardan kamuoyumuzun haberi neden olmuyor?" sorusunun gündeme getirildiği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.