Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı

HDP Kadın Meclisi: Polis Baskınını Kabul Etmiyor, Soruşturma Açılmasını İstiyoruz

HDP Kadın Meclisi Genel Koordinasyonu, İstanbul’da 9 ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın evinin polis tarafından arandığı iddialarına ilişkin, “Figen Yüksekdağ’ın evine yapılan polis baskınını asla kabul etmiyor, sorumlular hakkında soruşturma açılmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

HDP, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Marksist Leninist Komünist Partiye (MLKP) yönelik 9 ilçede tespit edilen adreslere özel harekât, çevik kuvvet ve polis helikopterinin desteği ile eş zamanlı yaptığı operasyonlarda HDP Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın evinin polis tarafından arandığı iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı.

“Yüksekdağ’ın evine operasyon düzenlenmesi milletvekillerinin haklarına bir saldırıdır”

“Saray darbesine karşı mücadele eden, demokratik siyaset çizgisinde ısrar eden partimiz ve bileşenlerimiz, dün yine Saray gladyosunun hedefindeydi” sözlerinin kullanıldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Dün sabah saatlerinde Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ’ın İstanbul’daki evinin polislerce hukuksuz bir biçimde basılması bunun en somut örneğidir. Aynı zamanda Van Milletvekilimiz olan Figen Yüksekdağ'ın evine operasyon düzenlenmesi, halkların iradesini temsil eden milletvekillerinin haklarına da bir saldırıdır. Bu hukuksuzlukla Eş Genel Başkanımız şahsında bizlere ve tüm kadınlara gözdağı verilmek istendiği açıktır. Saray ve AKP iktidarı bilmelidir ki biz kadınları hiçbir hukuksuz uygulamayla, zor gücüyle, gözaltı ve tutuklama operasyonları ile sindiremezler. Figen Yüksekdağ’ın evine yapılan polis baskınını asla kabul etmiyor, sorumlular hakkında soruşturma açılmasını istiyoruz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.