Öne Çıkanlar meb adana cumhurbaşkanı erdoğan haberleri KPSS TOGG ayhan barut tesk genel başkanı bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kanyon gündem özeti gazi CHP Sözcüsü Öztrak

HDP’li Beştaş: Gitmeyeceğiz, Zorla Götürsünler

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş  TBMM’de birlikte basın toplantısı düzenledi.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, talimatla fezlekelerin hazırlandığını iddia ederek, “Biz grup olarak gitmeyeceğiz, istiyorlarsa bizim her gün nerede olduğumuz bellidir, zorla mı götürecekler, gelsinler, götürsünler, halkın iradesine nasıl bir müdahalede bulunacaklarsa bulunsunlar ama biz ortak bir metinle böyle bir durumda gideceğiz ve hepimiz aynı sözleri söyleyeceğiz” dedi.

Yargı Paketini eleştiren Ertan, “Tasarı yargıyı araçsallaştırarak iktidarın bir nesnesi haline getirmektedir. Yargıtay ve Danıştay’da yapılması düşünülen değişiklikler tartışmaya olanak bırakmaksızın anayasaya aykırıdır ve tasarının yasalaşmasıyla yüksek yargının yeniden yapılandırılması bir tasfiye ve kadrolaşma sürecine girileceği açıktır” dedi.

Beştaş da, “Yargının sarayın bir komisyonu, bir mahkemesi, AKP mahkemeleri kurulacak. Yargı uzun süredir AKP’nin ajandasını uygulayan, kimlerin tutuklanacağını, kimlerin sürüleceğini, kimlerin işten atılacağına karar veren bir aparat olarak görev yapıyor” dedi.

 “Parti grubumuz bu davetlere icabet etmeyeceklerdir.”

HDP’li iki milletvekilinin ifadeye çağrıldığının hatırlatılması üzerine Beştaş, “Doğru, Muş milletvekillerimiz Sayın Yıldırım ve Sayın Özkan ile ilgili resmi bir tebligat yok esas itibarıyla. Sadece başsavcılığının özel kaleminden aranıp bu konuda bir davet yapılmış, sözlü bir davet, bu yasada karşılığı olmayan bir yöntemdir aslında” diyerek şu şekilde devam etti:

“Buna karşın arkadaşlarımız ifadeye gitmeyeceklerini, bu konuda grup olarak tutumlarının açık olduğunu ifade etmişlerdir. Bizim parti grubumuz bu davetlere icabet etmeyeceklerdir. Biz bu dokunulmazlıkların kaldırılması sürecinin ve devamında gelecek yargılama sürecinin adil, tarafsız ve bağımsız olacağına inanmıyoruz. Biz bir bütün olarak şu anda talimatla yürütülen bu sürecin figüranı, oynanan bir tiyatronun bir oyuncusu olmayı reddediyoruz. Bu nedenle biz yöneltilen isnatlarla ilgili, fiillerle ilgili her yerde en açık şekilde sözlerimizin arkasında dururuz. Talimatla fezlekeler hazırlanmıştır. Biz grup olarak gitmeyeceğiz, istiyorlarsa bizim her gün nerede olduğumuz bellidir, zorla mı götürecekler, gelsinler, götürsünler, halkın iradesine nasıl bir müdahalede bulunacaklarsa bulunsunlar ama biz ortak bir metinle böyle bir durumda gideceğiz ve hepimiz aynı sözleri söyleyeceğiz.”

Belediyelere Kayyum Atanması

Belediyelere kayyum atanacağı tartışmalarına ilişkin soruya Beştaş, “Bir kayyum ataması asla bizim tarafımızdan zaten kabul edilmeyecektir. En sert en kapsamlı tepki gösterilecektir. Eğer cumhurbaşkanı makamına kayyum atıyabiliyorsak kayyum vasıtasıyla bir kanunla cumhurbaşkanı yerine bir kayyum görevlendirilebiliyorsak ya da Meclis’te milletvekilleri statüsü herhangi bir seçilmiş organa kayyuma devredebiliyorsak belediyeleri de devredebiliriz anlamındadır” şeklinde cevap verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.