Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer suriye palandöken atatürk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş cumhurbaşkanı erdoğan

HDP’li Müslüm Doğan’dan ‘İl’ Yanıtı

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Mardin'in Midyat, Van'ın Erciş ilçelerinin il yapılacağı iddiasına ilişkin, “Şırnak’ta geçmişte güvenlik anlamında il yapılmıştı. Bu tür idari düzenlemelerin bir sorun çözemeyeceği açıktır” dedi.

“23 Yıldır Yanan Bir Ateş Var”

Doğan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “2 Temmuz’da Madımak Oteli daha önce organize olmuş çeşitli terör örgütleri tarafından organize edilmiş bir ve cumhuriyete de bir tür başkaldırı olarak nitelendirebileceğimiz bir katliam gerçekleşti. Burada önemli olan tek şey devletin gözü önünde bu katliamın gerçekleşmesidir. 23 yıldır yanan bir ateş var. Bu katliamın tüm yönleriyle soruşturulması gerekmektedir” açıklamalarında bulundu.
Doğan, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

“KAYYUM Atama İsteği Tam Bir Akıl Tutulmasıdır”

“Belediyelere kayyum atanacağı söyleniyor, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Doğan, “Kayyum atama isteği tam bir akıl tutulmasıdır. Devletin aciz içerisinde olduğunu göstermektedir. Yani siz halkın iradesini yok sayarak kayyum atayamazsınız orada” yanıtını verdi.

"Mardin'in Midyat, Van'ın Erciş ilçelerinin il yapılacağı" iddialarının hatırlatılması üzerine Doğan şöyle konuştu:

“Diğer yerlerin il olma meselesi, Şırnak’ta geçmişte güvenlik anlamında il yapılmıştı. Bu tür idari düzenlemelerin bir sorun çözemeyeceği açıktır. Sorun, sonuç ilişkisine bakarak mevcut durumu değerlendirerek tarihsel gerçeği ortaya koyarak çözülür. Kürt sorunun bugün demokratik barışçıl çözümü varken diğer yöntemleri araştırmak, diğer yöntemleri devreye sokmak, işte EMASYA protokolünün hukuki zemin kazandırmak çok doğru bir şey değildir. AKP milletvekilinin birisi diyor ki ‘biz bu yetkileri geri alacağız’, niçin yetki veriyorsunuz, niçin alıyorsunuz, yani bunlar sorgulanacak bir durumdur, bu devletin hükümetin içerisinde olduğu aczle ilgilidir, önemli olan burada demokratik barışçıl bir süreci yakalamak, demokratik barışçıl yöntemlerle bu sorunu çözmektir diye düşünüyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.