Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer vodafone suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ato google akbank gündem başlıkları tim Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

HDP'li Önder: Zerrece Taviz Vermeyeceğiz

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, AK Parti’nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin kendisiyle yaptığı görüşmenin ardından, “Biz bu meselenin kalıcı ve köklü bir revizyonla ele alınmasından yanayız. Yani geçici bir defaya mahsus değil. Kürsü dokunulmazlığının dışında her türlü dokunulmazlığın bütün vekiller için geçerli olmamasından yanayız. Kürsü dokunulmazlığı hariç” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin son görüşmeyi HDP ile yaptı. AK Partililer HDP Grup Başkanvekillerinin şehir dışında olması sebebi ile Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile görüştü. HDP Grubunda yaklaşık 35 dakika süren görüşmenin ardından Önder, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekillerinin tekliflerini aldıklarını belirten Önder, “Şuan eş başkanlarımız, parti yöneticilerimiz ve bütün vekillerimiz Nevruz etkinliklerimizle ilgili herkes kendi seçim bölgesinde. İlkesel olarak bu konuda daha önce ne dediysek, milim şaşamadan söylediklerimizin arkasındayız. Pratiğimiz de buna göre şekillenecektir. Fakat ilk izlenimlerimi paylaşabilirim, biz bu meselenin kalıcı ve köklü bir revizyonla ele alınmasından yanayız. Yani geçici bir defaya mahsus değil. Kürsü dokunulmazlığının dışında her türlü dokunulmazlığın bütün vekiller için geçerli olmamasından yanayız. Kürsü dokunulmazlığı hariç. Bu bizim ilkesel yaklaşımımız, hem pratik olarak hem de gereğini yapmak gerektiğini de bu tutumuzdan zerrece taviz vermeyeceğiz. Gelinen noktada bu getirilen teklifi Nevruz etkinliklerimiz bittikten sonra başta Eş Genel Başkanlarımız, parti yetkili kurullarımız ve Meclis grubumuzla ayrıntılı olarak ele alıp, cevabımızı bildireceğiz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
HdpSırrı Süreyya önder
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.