Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat merkez bankası çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Akşener Gürer

HDP’li Önder’den Meclis Başkanına Yanıt

HDP’nin İmralı Heyeti’nde yer alan TBMM İdare Amiri ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, STK toplantısında "Sayın Öcalan" ifadesi kullanınca katılanların tepkisiyle salondan çıkması sonrasında, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın bunu "Dersini vermişsiniz" biçiminde yorumlamasına tepki gösterdi.

Önder Kahraman’a, “En hafif tabiriyle yakışıksız buldum. ‘Dersini verdiniz’ demiş. Sayın Meclis Başkanı ders alacaksa şuradan işe başlayabilir, bu Meclis çok değil son bir ay içerisinde vekillerinin dokunulmazlığını kaldırıp askere dokunulmazlık zırhı getirdi, gelinen sonuç ortada. Ders alacaksa işin burasından ders almaya başlayabilir” ifadelerini kullandı.
HDP’nin İmralı Heyeti kameraların karşısına geçerek ortak açıklamada  bulundu.
TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, TBMM İdare Amiri  ve HDP Ankara Milletvekili  Sırrı Süreyya Önder ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken TBMM’de HDP Grup Toplantı Salonu’nda ortak açıklama yaptı.
 
‘’Bu Darbeyi Lanetliyoruz’’

15 Temmuz darbe girişimine değinen Önder, “Bu darbeyi lanetliyoruz” dedi.
Önder, “İmralı’daki güvenlik koşullarıyla ilgili bir açıklama yapmak üzere huzurunuzdayız” ifadesini kullanarak şöyle devam etti:
“Bu darbenin ve bu darbeyi gerçekleştiren yapının adını ilk olarak kuran kişi Sayın Öcalan’dır. Darbecilerin planıyla ilgili. Eğer darbe başarıya ulaşsa  Sayın Öcalan’ın infaz edileceği şeklinde bir haber çıktı. İmralı Heyeti olarak ilk günden beri darbecileri bu kadar teşhir eden ve bu kadar işaret eden bir insana kayıtsız kalınamayacağını bunun için de onun güvenlik koşullarının ivedilikle ele alınması gerektiğini orada gerçekleşecek bir saldırı durumunun Türkiye’yi belki de Allah korusun geri dönülmez bir iç savaş ve çatışma koşullarına sürükleyeceğini muhataplarımıza başta Adalet Bakanı olmak üzere muhataplarımıza illettik.
Bir an önce İmralı’ya ailesi, avukatları ve bağımsız bir heyetin giderek şimdilik sadece güvenlik koşulları hakkında kamuoyunu tatmin edici, rahatlatıcı bir açıklama yapmasıdır.”
 
 Meclis Başkanı’na Yanıt

Meclis’te bugün yaşananlara işaret eden Önder, “Sayın Meclis Başkanı bugünkü olaydan sonra bir değerlendirme yapmış. Ona dair bir iki şey söyleyeyim. En hafif tabiriyle yakışıksız buldum. ‘Dersini verdiniz’ demiş. Bugün benim orada  yaptığım konuşmada bu çerçevedeydi. Demokratik bir mücadele darbe kurumlarını tasfiye etmekle mümkün. Sayın Meclis Başkanı ders alacaksa şuradan işe başlayabilir. Bu Meclis çok değil son bir ay içerisinde vekillerinin dokunulmazlığını kaldırıp askere dokunulmazlık zırhı getirdi, gelinen sonuç ortada. Ders alacaksa işin burasından ders almaya başlayabilir” dedi.

Demokratikleşme Süreci Talep Ediyoruz

Bir soru üzerine Önder, “Biz bir demokratikleşme süreci talep ediyoruz” yanıtını verdi.
“Öcalan’ın güvenliği ile ilgili oradaki asker kadrosundan falan mı şüpheleniyorsunuz, bir saldırı olabileceğinden mi şüpheleniyorsunuz?” sorusuna Önder, “Müzakere süreci başladığında Sayın Öcalan’ın arkadaşları ile yaptığı konuşmalar kesip montajlanarak sızdırılmıştı. Yani orada kendi aralarındaki konuşmayı bile kayda alabilecek bir yapı olduğu sır değil” yanıtını verdi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.