Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz ataşehir belediyesi bugünün gündem özeti tarım

Hotar, “Kadınlar Ülkemizin Yegâne Değerleridir”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, 5 Aralık Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınlarının Seçme ve Seçilme Hakkı kazanmasına ilişkin mesajında, “Kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan yasanın kabulü, Cumhuriyet tarihi içinde demokrasi adına atılan en önemli adımlardan biridir” diye konuştu
 
 Birleşmiş Milletlerin 1952’de uluslararası bir sözleşme ile getirebildiği yasanın ülkemize 5 Aralık 1934’te yürürlüğe girdiğini söyleyen Hotar, bu yasa sayesinde kadınların siyasi ve toplumsal hayattaki konumlarının güçlendiğini savundu. Türk toplumunun gelişmesinde ve yükselmesinde kadınların katkısının yadsınamayacağını vurgulayan Hotar, “Tarihimiz, büyük adamları yetiştiren analarımızın örnekleri ile doludur. Gerek cumhuriyetimizin kurulusunda gerek cumhuriyet tarihi boyunca, kadınlarımız sayesinde bugünlere geldik. Bugün ise kadınlarımız her alanda, dünya çapında ülkemizi temsil etmekte ve rekorlara imza atmaktalar” dedi.
 
AK Parti iktidarı boyunca, kadın haklarına yönelik düzenlemelerden ve çıkarılan yasalardan söz den Hotar, “Kadınlar ülkemizin yegâne değerleridir. Kız çocuklarımızın eğitime kazandırılması, genç kızlarımızın hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan üniversitelerde okuyabilmesi, kadınlarımızın etkin ve aktif bir şekilde siyasete katılması, kamusal ve toplumsal alandaki mevcudiyetlerinin sağlamlaştırılması için düzenlemeler yaptık” şeklinde konuştu.
 
 Özellikle kadına yönelik şiddet karşısında kadınların savunucusu olduklarını belirten Hotar, “5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 82’nci yılını kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, insan hakları ve demokrasi konusunda öncü olan herkesi şükranla yâd ediyorum” açıklamalarında bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.