Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Anket çin pkk Batuhan Sert gündem özeti aydın Antalyaya ilk 8 ayda kaç kişi ziyaret etti namlu Ankara Büyükşehir Kadın Otobüs Şoförü mü alacak sol Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin

“İnsanlığın Ortak Geleceğinin Selameti İçin Herkes Elini Taşın Altına Koymak Mecburiyetindedir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT World Forum’da yaptığı konuşmada, “Artık hiç kimsenin dünyanın herhangi bir yerindeki sorunu görmezden gelme, çözümüne katkı sunmaktan imtina etme veya katkısını erteleme lüksü yoktur. İnsanlığın ortak geleceğinin selameti için herkes elini taşın altına koymak mecburiyetindedir. Biz işte bu anlayışla, bölgesel ve küresel meselelerde üzerimize düşen sorumluluğumuzu samimi bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forum’a katılarak bir konuşma yaptı.

Dünyanın 34 farklı ülkesinden ve yurt içinden Forum’a katılanlara “Güzel İstanbul’umuza hoş geldiniz’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son iki yıldır salgın sebebiyle çevrim içi olarak düzenlenen TRT World Forum’da bu defa yüz yüze katılımcılarla olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

“TRT WORLD FORUM’UN, BAŞARI ÇITASINI HER YIL DAHA YUKARI TAŞIDIĞINA İNANIYORUM”

Altıncısı düzenlenen Forum’un, küresel çapta insani, sosyal ve diplomatik etkileşim için önemli bir platform hâline geldiğini gördüklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her sene ekonomi, siyaset, güvenlik, teknoloji ve uluslararası ilişkiler alanlarında pek çok yetkin isim bu platformda kıymetli görüşlerini katılımcılarla paylaşma imkânı buluyor. Küresel nabzı isabetle yansıtan temalar çerçevesinde yapılan fikir teatileri, insanlığın karşılaştığı meselelerin çözümüne katkı sunuyor” diye konuştu.

Forum’da yapılan tartışmaların, iletişim sektöründe faaliyet gösterenler yanında, ülkeyi yönetme sorumluluğu taşıyan siyasetçiler için de gerçekten ufuk açıcı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz, bölgemiz ve tüm dünya için önemli kazanımlar sağlayan TRT World Forum’un, başarı çıtasını her yıl daha yukarı taşıdığına inanıyorum. Ülkemiz içinden ve dışından gelerek birikimleriyle Forum’un içeriğini zenginleştiren tüm bilim, medya, siyaset insanlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum.”

“İNSANLIĞIN ORTAK GELECEĞİNİN SELAMETİ İÇİN HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMAK MECBURİYETİNDEDİR”

Bu seneki Forum’un, gerek Kovid-19 salgını gerekse Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle küresel ölçekte tansiyonun arttığı bir dönemde yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şöyle bir baktığımızda, küresel krizlerin ve istikrarsızlıkların yüzde 60’ının Türkiye’nin yakın çevresinde cereyan ettiğini görüyoruz. Forum’un temasının ‘Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar’ olarak belirlenmesini bu bakımdan çok isabetli buluyorum. İki gün boyunca bu tema altında yapılacak tartışmaların, belirsizliklerin giderilmesine katkı sunacak değerlendirmelere vesile olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

“Türkiye Cumhurbaşkanı olarak burada şu hususun altını çizmek istiyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Artık hiç kimsenin dünyanın herhangi bir yerindeki sorunu görmezden gelme, çözümüne katkı sunmaktan imtina etme veya katkısını erteleme lüksü yoktur. İnsanlığın ortak geleceğinin selameti için herkes elini taşın altına koymak mecburiyetindedir. Biz işte bu anlayışla, bölgesel ve küresel meselelerde üzerimize düşen sorumluluğumuzu samimi bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.