Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz ataşehir belediyesi obezite bugünün gündem özeti

İttifak Metni “İttifakların Genişleyeceği” İhtimaline Karşı Sil Baştan Yazıldı

AK Parti ile MHP’nin seçim ittifakı ile ilgili birlikte yürüttükleri çalışma bugün liderlere sunulacak şekilde tamamlanıyor. İttifak metni, iki ya da daha fazla partinin seçimlere birlikte girebilmesi ihtimaline karşı yeniden alternatifli yazıldı.

AK Parti ile MHP’li kurmayların ortak yürüttüğü seçim ittifakı çalışmaları devam ederken, hazırlanan metinlerin yeniden yazıldığı öğrenildi.

İTTİFAK GENİŞLEDİ, METİN SİL BAŞTAN YAZILDI

ANKA’nın ulaştığı bilgilere göre, partilerin seçimlere birlikte girebilmelerinin önünü açan yasal düzenleme çalışmaları AK Parti ile MHP arasında yürütülüyor. Hazırlanan yasal düzenleme metni iki partinin seçime birlikte girebilmesinin önünü açacak şekilde hazırlandı. Oy pusulası da buna göre düzenlendi.

Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, milli mutabakat adı verilen ve AK Parti ile MHP ittifakının genişleyeceği mesajının ardından, ittifak komisyonunun hazırladığı metnin yeniden yazıldığı öğrenildi. AK Parti üst düzey yöneticilerinin Büyük Birlik ve Saadet Partisi ile seçim ittifakı için görüşmeye başlamasıyla, komisyonda hazırlanan metnin değiştirilerek yeniden yazıldığı öğrenildi.

LİDERLERE SUNUM YAPILACAK

Teknik olarak iki partinin seçime birlikte girmesinin teknik ve yasal çerçevesi çizildi. Ancak ittifakın genişleyeceği ihtimaline karşı, 2 ya da daha fazla partinin birlikte seçime gitmelerinin teknik ve yasal çerçevesinin nasıl olacağını, oy pusulasında nasıl yer alacağını yeniden kaleme alan komisyon, bugün son toplantısını yapacak. Çalışmalar tamamlanırsa Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yarın ya da Cuma günü sunum yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.