Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Gürer vakıfbank

İYİ Parti'li Subaşı ve Köylülerin Hukuk Zaferi

-Antalya, Korkuteli, Dereköy otlaklarına açılmak istenen kömür ocağına ilişkin "ÇED'e gerek yok" kararı mahkemece iptal edildi.



-İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Antalya 3. İdare Mahkemesi’nin, Antalya’nın Korkuteli İlçesi Dereköy mera ve yaylasına açılmak istenen kömür ocağına ilişkin "ÇED gerekli değildir" kararını iptal etmesini değerlendirerek "Aklın yolu bir. Yanlış hesap Bağdat’tan döndü" dedi.

Antalya Dereköy’de mera ve yaylaya kurulması düşünülen kömür ocağı için "ÇED kararı gereksizdir" kararı mahkemece iptal edildi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Dereköy’de kömür ocağı için ÇED kararı gereksizdir kararının
mahkemece iptal edilmesini sevindirici bulduğunu belirterek, "Aklın yolu bir. Burada Kömür ocağı açılamaz" dedi.

Dereköy halkının elbirliği ile kömür ocağı açılmasına izin vermediğini ve mücadelelerini halen devam ettirdiklerini hatırlatan İYİ Partili Hasan Subaşı, "Antalya 3. İdare Mahkemesi oybirliği ile ÇED’e gerek yoktur kararını iptal etmiştir. Karar sevindiricidir. Dereköy halkının haklı mücadelesi nedeniyle bir kez
daha kutluyorum" dedi.

Bu bölgede açılmak istenen kömür ocaklarının sadece Dereköy çevresine değil, Korkuteli’nin tüm su kaynaklarına ve doğasına zarar vereceğini de hatırlatan Hasan Subaşı, Çevre ve Şehircilik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlıklarına "Kömür ocağı kararından tamamen vazgeçin. Mahkemenin verdiği karara saygılı olun, izin ve ruhsatları derhal iptal edin" çağrısında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.