Öne Çıkanlar terörist bugünün gündem başlıkları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mardin ukrayna Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan Cilt güzzelliği Kuşadası Belediyesi ak parti sözcüsü ömer çelik

İYİ Parti'nin Hesabı Şaştı !

-İYİ Parti'li Aytun Çıray "İsveç'te elektriğe yüzde 400 zam geldi" haberlerine yer veren basını "yalan operasyonu" yapmakla suçladı ve "İsveç'te hanelere 300 dolar elektrik yardımı haberini yazmazlar" diyerek eleştiride bulundu. Oysa Türkiye'de hane başına 370 dolar elektrik doğal gaz yardımı yapılıyor.





ANKARA(ANKA) - İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türk basınında "İsveç'te elektriğe yüzde 400 zam!" haberleriyle "yalan operasyonu" yapıldığını, bunu yazan basının İsveç'te hane başına 300 dolar elektrik yardımı yapıldığını gizlediğini ileri sürdü. Çıray'ın açıklamasının ardından Türkiye'de hane başına 370 dolar elektrik doğal gaz yardımı yapıldığı, yardımı İsveç'teki gibi kısıtlı sayıda haneye değil her haneye verildiği ortaya çıktı.



Aytun Çıray basını eleştirirken, "İşte bunların yalan operasyonlarına bir örnek: İsveç'teki zammı yazıyor ama... İsveç'te elektrik fiyatlarının artmasının ardından hükümetin vatandaşlara hane başı 300 dolar yardım yapılacağını söylemiyorlar" dedi ve bir basın organının fotoğrafını paylaştı.



-İSVEÇ'TE SADECE BAZI HANELERE 3 AY BOYUNCA AYDA 220 DOLAR VERİLECEK



İsveç’te artan elektrik fiyatlarının ardından "soğuktan daha çok etkilenen bölgelerde" vatandaşlara yardım yapılacağı açıklandı. Yetkililer, elektrik faturalarına gelen zamdan etkilenen 1,8 milyon hane olduğunu belirterek, geçtiğimiz aralık ayı da dahil olmak üzere 3 aylık bir para desteği sağlanacağını her haneye 3 ay boyunca 220'şer dolar yardımda bulunulacağını bildirdi.



-TÜRKİYE'DE HER HANEYE 370 DOLAR VERİLİYOR



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise elektrik sübvansiyonları konusunda 2021 yılında elektrik ve doğal gaz faturalarında hane başına 5 bin TL (370 dolar) destek verdiklerini açıklamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.