Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım çin gündem Kuşadası Belediyesi ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

İYİ Partili Karakaş: “Seçimden Önce Uzaya Çıkacaktık; Seçim Bitti Mazot 40 Lira Oldu!”

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Aydın Çine’de semt pazarında pazarcı esnafı ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Çiftçilerin girdi maliyetlerindeki büyük artış yüzünden üretim yapamaz hale geldiğini söyleyen Karakaş, “Üretici de vatandaş da fahiş fiyatlardan ve ardı arkası kesilmeyen zamlardan şikayetçi” dedi. Karakaş’ın sorunu dinlediği bir besici de “Eti ithal edip, piyasaya sürüp, üreticinin elindeki malı ucuza kapıyorlar. Üreten çiftçinin hayvancının ensesine tokadı vurdular” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Aydın’ın Çine ilçesindeki semt pazarında pazarcı esnafı ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Üreticinin, mazot, gübre, tohum başta olmak üzere fahiş bir şekilde zamlanan girdi maliyetlerinin altında ezildiğini kaydeden Karakaş, “Sürekli artan üretim giderleri, çiftçilerimizi üretim yapamaz hale getirdi. Seçimden önce uzaya çıkacaktık; seçim bitti mazot 40 lira oldu. Bir zamanlar tarımın dünyadaki başkenti olan ülkemizde, çiftçilerimiz artan üretim maliyetleri yüzünden perişan halde. Üretici mutlaka desteklenmeli” dedi.

MAZOTU LİTRELİK DEĞİL YARIM LİTRE ALMAK ZORUNDA KALACAĞIZ

Karakaş’ın sorunlarını dinlediği, kendi ürettiği ürünleri satan bir kadın üretici “Her gün zam her gün zam nereye kadar böyle gidecek, Allah sonumuzu hayır etsin. Her sabah uyanıyoruz zam, zamdan başka bir şey yok. Ürettiğimiz de para etmiyor. Benzinliğe bir giriyorsun, Allah korusun! Böyle giderse mazotu litrelik değil yarım litre almak zorunda kalacağız. Onla da nereye kadar üretebileceğiz?” ifadelerini kullandı.

EMEKLİYE REVA GÖRÜLEN ÇÜRÜK SEBZE MEYVE!

İYİ Partili Karakaş’ın sorunlarını dinlediği bir diğer çiftçi de “Sattığımız, aldığımızı karşılamıyor. Emekli asgari ücretlinin yarısını ancak alıyor. Bu emekli geçinebilir mi? Ben 65 yaşında pazarda çalışıyorum” dedi.

PAZAR YANGIN YERİ

“Emeklilere reva görülen akşam pazarında biraz daha uyguna satılan, çürük sebze meyve midir? Milletimiz perişan halde, pazar yangın yerine döndü” diyen Karakaş, emeklilerin hayat pahalılığından dolayı ek iş yapmak zorunda kaldıklarına dikkat çekti.  Karakaş, daha ucuz olduğu için vatandaşların alışveriş yapmak için akşam pazarını beklediğini belirtti.

BESİCİ DE İSYANDA

Bir besici de İyi Partili Karakaş’a, şöyle dert yandı:

“Seçimden önce mazot 18 liraydı, seçim öncesi karkas kesim ise 240-250 liraydı. Şimdi mazot 40 lira oldu; kesim ise 220 -225 liraya düştü. Seçimden önce yem çuvalı 320 liraydı şimdi ise yem çuvalı 400 lirayı geçip, 450 liraya vardı. Şimdi tüm fiyatlar artarken biz hayvancılıkla uğraşanlar olarak soruyoruz bizim kesim fiyatları niye düştü? Biz üretici olarak kazanmıyoruz. Hayvana yem vermedikten sonra hayvan etlenmez. Kendinden fedakarlık yapıyorsun ama hayvandan yapamazsın. Üretici bu halde nasıl kar edecek de üretim yapabilecek? Bizim girdilerimizi aşağıya çeksinler ki biz ucuz yetiştirelim, vatandaşımız ucuz et yesin. Eti ithal edip, piyasaya sürüp üreticinin elindeki malı ucuza kapmakla olmaz. Üreten çiftçinin hayvancının ensesine vur tokadı!”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.