Öne Çıkanlar terörist Koronavirüs abd rusya chp Pandemi tbmm vakıfbank gündem özeti Covid19 CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Kabinede Kadın Bakan Sayısı 2 Oldu

26 üyesi bulunan Bakanlar Kurulu’nda uzun süredir beklenen revizyon gerçekleşti. Kurul’da kadın bakan sayısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile 2 olurken, en büyük değişiklik Başbakan Yardımcılığında oldu. Numan Kurtulmuş Turizm Bakanlığı ile kabinedeki yerin korurken, Veysi Kaynak ve Tuğrul Türkeş kurul dışı kaldılar.
Anayasa değişikliği referandumunun ardından bir süredir başkent kulislerinde dillendirilen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da “metal yorgunluğu” olarak tanımlanan kabine revizyonu bugün gerçekleşti. 26 bakan ve başbakan yardımcılarından oluşan Bakanlar Kurulu’nda 15 bakan koltuğunu korudu. 65. Hükümetin Bakanlar Kurulu’na 5 taze kan girerken, 6 bakan ise görev değişikliği ile kabinedeki görevine devam edecek.

Adalet Bakanı Gül Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sürpriz bir şekilde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan değişiklikle, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek koltuğunu korurken, Tuğrul Türkeş ve Veysi Kaynak kabine dışı kaldı. Nurettin Canikli Milli Savunma Bakanı, Numan Kurtulmuş ise Kültür ve Turizm Bakanı olarak yeni kabinede görev yapacak.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakan Fikri Işık, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise yeni kabinede Başbakan Yardımcılığı koltuğuna oturdu. Diğer yeni Başbakan Yardımcısı ise Hakan Çavuşoğlu oldu. Kabinenin yeni Adalet Bakanı, Anayasa müzakerelerini yürüten AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül olurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile kabinedeki kadın bakan sayısı 2’ye yükseldi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ise yine bir Karadenizli isme, Osman Aşkın Bak’a verildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını da yapan Ahmet Eşref Fakıbaba getirildi. Recep Akdağ’dan alınan Sağlık Bakanlığı koltuğuna oturan isim ise doktor siyasetçiler arasında yer alan Ahmet Demircan oldu.

15 Bakan Koltuğunu Korudu

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yanı sıra yeni kabinede görev yerlerini koruyan bakanlar ise şöyle:
“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.