Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti kınama ihracat çin Türk Ekonomi Bankası Prof. Dr. Nevzat Tarhan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel bugünün gündemi tüpraş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

"Kadim Aztek'lere, Maya'lara Anadolunun Kapılarını Açan Malazgirt Savaşı..."?!!

-Memleket Partisi Genel Başkanvekili Gaye Usluer'in Malazgirt Zaferi'nin yıldönümünü kutlarken sarfettiği sözler ve açıklama, parti içinde eleştirildi.



ANKARA (ANKA) - Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Gaye Usluer'in Malazgirt Zaferi'nin 950'nci yıldönümü dolayısıyla birkaç gün önce yaptığı açıklama, bazı partililer tarafından eleştirildi. Usluer'in Malazgirt'ten "savaş" diye bahsettiğini, kutlamanın içinde "Türk" kelimesinin geçmediğini, kutlamayı "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" sözüne bağladığını belirten partililer, parti sözcülerinin açıklamalarında daha özenli bir dil kullanmalarını istediler.

-NE DEDİ?

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Usluer, Ağustos ayının son haftasında kutlanan Malazgirt Zaferi'nin 950'nci yıldönümü dolayısıyla CNN Türk'te katıldığı bir televizyon programında şu açıklamayı yapmıştı:

"Bugün tarihi bir gün oldu esasında Afganistan'daki olaylar nedeniyle. Ancak Türkiye için zaten tarihi bir gün. Bu yoğun gündem içinde onu atlamayalım istiyorum. 26 Ağustos'un Türkiye için iki önemli vurgusunu yapmak istiyorum. Bi tanesi 1071 Malazgirt savaşı. Anadolu kapılarının Türkiye'de yaşayan kadim halklara açılması önemli 950 yıl önce. İkincisi 26 Ağustos 1922, Büyük Taarruz'un Afyon Kocatepe'de sabah 04.30'da başlaması, tarihi bir gün çünkü zaferin ardından Anadolu, Türkler için kalıcı vatan haline gelmiştir. Çok önemli. Dolayısıyla bugünü kutlamak istiyorum. Öte yandan Büyük Taarruz'un başlamasından iki yıl sonra 26 Ağustos 1924'te Mustafa Kemal Atatürk Kocatepe'ye gitmiştir ve oradan bir seslenişte bulunmuştur. Demiştir ki: Bu topraklar yeni Türkiye devletinin ve genç Türkiye Cumhuriyeti'nin tohumlarının atıldığı kadim topraklardır. Bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Ve ben gelecek kuşaklara bu hatırlatmanın geçmesini, bu ülkede barışı korumalarını, Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğini korumalarını isteyerek bu konuşmayı sonlandırıyorum' diye de bağlamıştır. Ve yine hatırlayalım, Mustafa Kemal Atatürk'ün en çok üzerinde durduğumuz söylemlerinden birisi 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' söylemidir."

-HANGİ KADİM HALKLAR?

Bazı Memleket Partililer Genel Başkan Vekili Gaye Usluer'in Memleket Partisi'ne geçer geçmez sözkonusu ekranlarda göründüğünü belirterek, açıklamada kullanılan bazı ifadelere tepki gösterdiler.

Memleket Partililer "Sayın Genel Başkan Vekili 'Malazgirt Zaferi'nden 'Malazgirt savaşı' şeklinde bahsediyor. Ayrıca 'Anadolu kapılarının Türkiye'de yaşayan kadim halklara açılması önemli' ne demek? Anadolu'nun kapıları hangi kadim halklara açıldı, Aztekler'e, Mayalar'a mı yoksa Aborijinlere mi?" diye sordular.

Bazı Memleket Partisi üyeleri de Malazgirt Kutlamasına "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" özdeyişinin eklenmesine anlam veremediklerini de kaydederek, parti sözcülerinin açıklamalarını daha özenli hazırlamaları çağrısında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.