Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan erdoğan Covid19 gündem başlıkları çin konser

Kanal İstanbul’a Yap-İşlet-Devret Modeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Çılgın Proje” olarak adlandırıldığı Kanal İstanbul’un inşası için gerekli çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı gerçekleştirecek. Kanal İstanbul ve diğer suyolu projeleri ise yüksek maliyet gerektirmesi halinde yap-işlet-devret modeli ile yapılacak.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın görev ve yetkilerine Kanal İstanbul’un geliştirilmesi, kurulması ve işletilmesi ve işlettirilmesi için çalışmalar yapmak eklendi.

Yap-İşlet-Devret

Öte yandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün görev ve yetkilerinde değişiklik yapıldı. Buna göre Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Kanal İstanbul’un ve deniz-göl-nehirleri bağlayan suyolu projelerinin ileri teknoloji ile yüksek maliyet gerektirmesi halinde yap-işlet-devret modeli çerçevesinde sermaye şirketlerinin veya yabancı şirketlerin görevlendirilmesi suretiyle yapılmasını sağlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.