Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sıla PUBG MOBILE CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları hatay

“Kanun, Kahraman Güvenlik Güçlerimize Bir Bayram Hediyesidir”

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanununun bölgede teröristlerle kahramanca mücadele eden kahraman güvenlik güçlerine bir bayram hediyesi olduğunu söyledi.

Meclis Genel Kurulu’nda dün gece Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi. Tasarının kabul edilmesinin ardından konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık şunları kaydetti:

“Burada bir noktanın altını çizmek isterim: Özellikle 'Köy korucularına koruma getiriliyor.' Hayır, bu kanun terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerinin görev almasıyla ilgili bir kanundur. Bunun dışında hiçbir düzenleme yok. Bu açıdan gönlünüzün rahat olmasını özellikle isterim.
EMASYA Protokolü'yle uzaktan yakından alakası olmadığını özellikle bilmenizi isterim. Ama terörle mücadele eden, Türkiye Cumhuriyeti'nde teröristle mücadelede görev alan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın kendini güvende hissetmeleri açısından da son derece önemli bir kanun olduğunu vurgulamak isterim.

Bu noktada, bütün sorumluluk da yetki de siyasi iradenindir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yetkisi tamamen icrai yetkidir. Bu noktada da inşallah, bu yetkiyi, en hukuka uygun şekilde kullanacaklarından da eminiz. Hukuka aykırı davrananlar konusunda da zaten hiçbir şekilde toleransın gösterilmeyeceğinin bilinmesini de isteriz.

Bu kanun, şu anda bölgede teröristlerle kahramanca mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimize bir bayram hediyesidir. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Onların moral ve motivasyonunu yükseltecek çok önemli bir kanundur.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.