Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Kuşadası Belediyesi gündem özeti Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 pkk

“Kapatılan Askeri Okulların Arazilerinde Rant Tehlikesi Var”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan askeri okulların arazi ve binaları ile ilgili doğan soru işaretleri hakkında yaptığı basın açıklamasında, bu arazilerde rant tehlikesiyle karşı karşıya olunduğunu ifade etti. 
 
“Bu Araziler Birilerini Rant Zengini Yapmak İçin Kullanılmamalı”
 
İstanbul’un en değerli arazilerinde kurulmuş olan ve Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan harp akademileri, askeri liseler, astsubay hazırlama okullarının arazilerinin imara açılacağı iddialarının gündeme geldiğini de hatırlatan Karabıyık, “Bu araziler imara açılarak birilerini rant zengini yapmak için kullanılmamalı; doğru değerlendirilmeli. Takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık, Başbakan Binali Yıldırım'ın konuyla ilgili olarak "Piknik alanı yapılacak, güzel mekânlar yapılacak" sözlerine rağmen Boğaz’da yer alan Kuleli Askerî Lisesi ve Heybeliada Deniz Lisesi’nin arazilerine otel yapılarak büyük bir rant yaratma tehlikesinin de olduğunu belirtti. 

“Bu Alanların İmara Açılacağı Geçen Yıllarda Konuşuldu”
Özellikle Tuzla sahilinde yer alan ve imara açılacağı iddialarının geçtiğimiz yıllarda gündeme geldiği Deniz Harp Okulu ile Hasdal’daki kışla, İstanbul’un en değerli yerlerinde bulunan Hava Harp Okulu ve Haydarpaşa’da ve Taksim’de bulunan GATA’ya bağlı değerli hastane arazilerinin doğru değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Karabıyık, bu arazilerden rant yaratılmaması gerektiğini vurguladı.  
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.