Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak akbank vodafone suriye ato google gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Kara Kış İttifaka Uğradı: İyi Parti'den CHP'ye "SHP'yi Unutma" İması

ANKARA(ANKA) - İYİ Parti'den CHP'li belediye başkanlarına üstü kapalı "SHP'nin akıbetini unutmayın" uyarısı geldi.



Özellikle geçen hafta başında İstanbul'da yaşanan belediye ihmalleri ve kar felaketinin kötü yönetimi Millet İttifakı'nda küçük sarsıntılara yolaçtı. İYİ Parti İzmir Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray İstanbul'da yaşanan son tartışmaların ardından yaptığı açıklamada geçmişte yaptığı bir açıklamaya göndermede bulundu.

-"CUMHURİYETİN SAVUNUCULARI" VURGUSU...

İYİ Parti'nin kurmay heyetinde bulunan Aytun Çıray, " 'İmamoğlu, Yavaş, Soyer'in tarih önünde sorumlulukları olacak. Maruz kalacakları sorunlar ne kadar ağır olursa olsun başarılı olmaya mahkum ve mecburlar. Aksi haldi SHP örneğinde olduğu gibi sadece partilerine değil, Cumhuriyetimizin savuncularına ağır darbe vururlar' demiştim" açıklamasında bulundu.

-SHP NE?

Turgut Özal'ın reform politikalarından çıkarı bozulan çevrelerin basındakiler dahil yoğun kampanyaları yanında PKK teröründeki artış ve savunma harcamalarının yolaçtığı enflasyon 1980'lerin sonunda yapılan seçimlerde belediyelerin şimdiki ara versiyonu SHP'ye geçmesine neden olmuştu.

Ancak SHP'nin belediyeleri yönetmedeki başarısızlığı, Türk tarihinin en büyük yolsuzluklarının bu belediyelerde sahneye konulması, belediyelerden maaş alan gazeteci, bankamatikçi ve danışman listelerinin etrafa saçılması ve korkunç boyutlardaki uluslararası borçlanmalar, sadece SHP'li belediyelerin kaybedilmesine değil, aynı zamanda partinin de yok olmasına neden olmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.