Öne Çıkanlar filistin Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yök ırak Metina Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev milli savunma bakanlığı ito A Milli Kadın Voleybol Takımı bitlis berlin terörist

KHK’lar İvedilikle En Geç Otuz Gün İçinde Görüşülecek

Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan kanun hükmünde kararnameler, komisyonlarda ve Genel Kurul’da diğer kanun hükmünde kararnamelerle, kanun tasarı ve tekliflerinden önce, ivedilikle en geç 30 gün içinde görüşülecek ve karara bağlanacak.

Olağanüstü hal süresince, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, olağanüstü halin gerekli kıldığı konularda, kanun hükmünde kararnameler çıkarabilecek. Bu kararnameler, Resmî Gazete’de yayımlanacak ve aynı gün Türkiye Büyük Millet Meclisinin onayına sunulacak.

Anayasanın 121 ve 122’nci maddeleri gereğince çıkarılan ve Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan kanun hükmünde kararnameler, Anayasanın ve İçtüzüğün kanun tasarı ve tekliflerinin görüşülmesi için koyduğu kurallara göre ancak, komisyonlarda ve Genel Kurul’da diğer kanun hükmünde kararnamelerle, kanun tasarı ve tekliflerinden önce, ivedilikle en geç otuz gün içinde görüşülecek ve karara bağlanacak.
Komisyonlarda en geç yirmi gün içinde görüşmeleri tamamlanmayan kanun hükmünde kararnameler Meclis Başkanlığınca doğrudan doğruya Genel Kurul gündemine alınacak.

-VEKİLLER OHAL KİTAPLARINI RAFLARDAN İNDİRDİ-

Bu arada OHAL’in ilanının ardından bazı milletvekilleri de olağanüstü hal ilanına ilişkin kitapları raflarından indirdi. Vekiller olağanüstü hal ile ilgili kitapları tekrar okumaya başladı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.