Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş akbank Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fırat kalkanı ato

Kılıçdaroğlu ‘Adalet Yürüyüşü’nü Başlattı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, elinde ‘adalet’ yazılı pankartla Ankara’dan İstanbul’a kadar gerçekleştireceği yürüyüşe başladı.

Kılıçdaroğlu, partisinin Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, parti örgütleri ve vatandaşların katılımı ile düzenlenen yürüyüşün başladığı Güvenpark’a eşi Selvi Kılıçdaroğlu, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve nişanlısıyla geldi. Kılıçdaroğlu’nun bir elinde adalet pankartı diğer elinde ise çiçeklerin olduğu görüldü. Güvenpark’a ‘Ey Özgürlük’ şarkısı eşliğinde giren Kılıçdaroğlu, burada “adalet yürüyüşü” için toplanan CHP’liler ve vatandaşlara seslendi. Birlik, beraberlik ve barış içinde yaşamak istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Her özgür, uygar ülke gibi kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı, artık yeter diyoruz, bunun için yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bu ülkeye adalet ya gelecek, ya gelecek” dedi.
Daha önce “eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli önce biz ödeyeceğiz” dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin ve çocukların geleceği için mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"BÜTÜN DÜNYA DUYSUN, BİZ KENDİ TOPRAKLARIMIZDA BİR DİKTA YÖNETİMİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"
Yürüyüşün bir siyasal parti ile alakası olmadığını kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Bu yürüyüş kutlu bir yürüyüştür, bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür. Adaleti isteyen herkes bu yürüyüşe destek vermek zorundadır. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede adalet olmaz. Adaletin olmadığı bir ülkede devlet olmaz, barış, huzur olmaz. Adalet, adalet, adalet. Bu soylu kavramın anlamını vermek, bu soylu kavramın gereğini yapmak zorundayız. Herkesin düşüncesine saygılıyız, herkesin siyasal görüşüne saygılıyız ama herkes yargıyı, yargının bağımsızlığını ve adaleti savunmak zorundadır. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, adaleti savunuyoruz. Bütün dünya duysun, biz Türkiye’de kendi topraklarımızda bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Dikta istemiyoruz, darbecileri, 20 Temmuz darbesini yapanları istemiyoruz, kendi ülkemizde demokrasi, özgürlük istiyoruz. Taşeron işçileri, emekliler, köylüler, işçiler, memurlar herkes için adalet istiyoruz, Adaletin olmadığı yerde insan olmaz, insanca yaşamak için adalet istiyoruz.”

ADALET PANKARTI VE TÜRK BAYRAĞI
Yürüyüşte ellerdeki adalet pankartlarının yanı sıra dev ‘adalet’ yazılı döviz ve Türk Bayrakları da taşınıyor. Kılıçdaroğlu’na yürüyüşünde makam araçları eşlik ederken, üzerinde ‘adalet’ yazılarının olduğu partiye ait bir otobüs de korteji takip ediyor. Polisin güvelik önlemi aldığı yürüyüş için ambulanslar da hazır tutuldu. Öte yandan kortej Atatürk Bulvarı’ndan Ulus güzergahına doğru ilerliyor. Atatürk Bulvarı trafiğe kapatılırken, polis helikopteri de korteji havadan takip ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.