Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vodafone merkez bankası Afrin

Kılıçdaroğlu: “Kadına Yönelik Şiddete Hukuki Destek Ve  Psikolojik Destek Verilecek”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Birlikte, hep beraber ülkenin bütün coğrafyasında kadına yönelik bir şiddet varsa bu şiddete karşı hepimizin ortak bir tavır takınması gerekiyor. Kadın Kollarımız şiddete uğrayan kadılara yönelik Hukuki desteğin verileceğini söyledi. Kadına yönelik şiddete Hukuki desteğin yanında psikolojik destek de verilecek." dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin Kadın Kollarının düzenlediği “YaşamHak” prıjesinin tanıtım toplantısına katıldı. 

Tanıtım toplantısında konuşan, "CHP kadın kolları önemli bir projeye imza atıyor. YaşamakHak. Eğer bir insanın yaşama hakkı varsa bu hakka herkesin saygı göstermesi lazım. Kadına yönelik şiddetin artması özellikle son yıllarda artması hepimizin bu alana dikkat etmesi gerektiğini zorunlu kılıyor. Birlikte, hep beraber ülkenin bütün coğrafyasında kadına yönelik bir şiddet varsa bu şiddete karşı hepimizin ortak bir tavır takınması gerekiyor. Kadın Kollarımız şiddete uğrayan kadılara yönelik Hukuki desteğin yanında psikolojik destek verilecek. Türkiye coğrafyasında nerede bir kadın şiddete uğruyorsa, nerede bir kadın yardım istiyorsa kendisine derhal em hukuki destek verilecek hem de hukuki destek verilecek. Biz bunu yaptığımız takdirde bu ülkede kadına gerçek anlamda saygıyı gündeme getirmiş oluruz." dedi. 

Peki bu projeyi hayata geçirmek kadına yönelik şiddeti engelleyecek mi?. Asıl temel çözüm nerede? Asıl temel çözüm kadınların birlikteliğinde diyen Kılıçdaroğlu, "Asıl temel çözüm siyasette çok daha güçlü bir şekilde var olmalarında. Bu nedenle ben bütün kadınların belli bir hedef ilkesinde birleşmelerini istiyorum." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.