Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli’ye Yanıt: ​Canı Sağ Olsun, Hükümet Sözcülüğüne Soyunabilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sayın Bahçeli eleştirebilir, canı sağ olsun. İstediği kadar eleştirebilir. Hatta bana göre hükümet sözcülüğüne de soyunabilir, bence hiçbir sakıncası yok” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’a başlatılan “Adalet Yürüyüşü” 8’inci gününe girdi. Bolu’nun Gerede ilçesi Kazanlar mevkiinden devam eden yürüyüş öncesinde basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, bir haftanın geride kaldığını ifade ederek, “Hepimiz huzur içinde, beraber yaşayacağımız bir Türkiye arzu ediyoruz. Terörün, kavganın olmadığı bir Türkiye istiyoruz” dedi.  Kılıçdaroğlu, dün akşam kendisini mutlu kılan olaylardan birisinin de, 15 Temmuz gazisi üç kişinin kendisini ziyarete gelmesi olduğunu ifade etti.

“Vatandaşlarımızın Desteği Çok Önemli”

Yola devam edeceklerini, adalet için uğraşacaklarını, adalet için çaba harcayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Toplumun her kesiminden son derece olumlu tepkiler geliyor. Bütün vatandaşlarıma, yaşı, cinsiyeti, kimliği ne olursa olsun bütün vatandaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Bu desteğin bizim için çok önemli olduğunu herkesin bilmesini isterim. Ben yürüyorum; evinde oturan hanım, tarlada çalışan çiftçi, görevini yapan memur, işçi, sanayici, yargıçlar için, herkes için yürüyorum. Yeter ki bu ülkeye adalet gelsin. Adaletin olduğu bir Türkiye’de emin olun hepimiz huzur içinde yaşayacağız. Eğer adalet, hukuk baskı aracı olarak kullanılıyorsa, mahkemeler siyasi otoritenin emrine göre karar veriyorsa, o ülkede rejim değişmiş demektir.”

Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin bütün araçlarıyla yürürlükte olmasını istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetimizi, din ve vicdan özgürlüğünü, sosyal devleti savunalım, kimse aç ve açıkta kalmasın. Adaletin üzerine bütün bunları inşa edelim” dedi.

Hiçbir Zaman Başka Ülkeden Destek Arayışına Girmedim”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Soluğunuz yeterse Pensilvanya’ya kadar gidin, geri gelmeyin” açıklamasının anımsatılması üzerine şunları dedi:

“Ben kendi ülkemi seviyorum. Hiçbir zaman başka bir ülkeden özel bir destek arayışına girmedim ve girmeyi de hiçbir zaman düşünmedim. Bu ülkenin insanlarıyla birlikte mücadele etmek benim için onurdur. Bu ülkenin insanları ile beraber yürümek benim için onurdur. Hiç kimse unutmasın, adalet herkese lazım. Bize hayatı boyunca oy vermemiş bir kişi haksızlığa uğradığında, biz hemen çıkıyor diyoruz ki ‘Bunun için de adalet gereklidir ve haksızlık yapamazsınız’. Neden söylüyoruz bunu, adalete inandığımız için.

“Ben Bu Ülkenin Birliği ve Dirliği İçin Mücadele Ediyorum”

Dün Kadir Gecesi’ydi. Arkadaşlarla sohbet ederken söyledim, Rabbimiz diyor ki ‘Adaletle hükmedin’. Bunun için adalet çok soylu bir kavramdır, diyoruz. Sayın Bahçeli eleştirebilir, canı sağ olsun. İstediği kadar eleştirebilir. Hatta bana göre hükümet sözcülüğüne de soyunabilir, bence hiçbir sakıncası yok. Kendisine teşekkür ederiz bu eleştirileri yaptığı için.

Hayatım boyunca ne Pensilvanya’ya gittim, ne Pensilvanya’yla konuştum, ne Pensilvanya bana teşekkür etti. Fethullah Gülen rahatsız olduğu dönem gazetelere verilen ilanlar var. Kime teşekkür ettiği var, görülüyor orada. Genel başkan olarak sadece benim adım yok. Ben bu ülkenin birliği ve dirliği için mücadele ediyorum. Ben, bu ülkede kan akmasın, huzur, barış olsun, diyorum. Ben, bu ülkede aç ve açıkta kimse kalmasın istiyorum. Ben, bu ülkede adalet istiyorum, adalet olmalı bu ülkede.

“Demeç Vermeye Devam Etsin, Bence Bir Sakıncası Yok”

Adaletin olduğu yerde devlet yücelir. Adaletin olduğu bir yerde toplum rahata ve huzura kavuşmuş olur. Adaletin olmadığı yerde insanın hayatının bir önemi yoktur, ben bunu savunuyorum. Eğer bunu savunuyorsa Sayın Bahçeli, yanıma gelsin yürüsün. ‘Hayır efendim, ben bu ülkede adalet istemiyorum, adaletsizlik olsun’ diyorsa demeç vermeye devam etsin, bence bir sakıncası yok.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.