Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: Korkak!

ANKARA(ANKA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın olası ortağı ve iktidara gelmesi durumunda da Dışişleri Bakanı adaylarından biri olan Ahmet Davutoğlu'nu "yanlışlıkla" "korkak" olarak nitelemesi siyasi gündeme oturdu.



Konuyu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçen hafta içindeki bir parti toplantısında dile getirdi. Ancak olayın artçı boyutu bugüne de yansıdı. Polemik Davutoğlu'nun, MHP Lideri'ne cevabıyla devam etti.

-KORKAKLIK SUÇLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde televizyon kanallarından birinde yapmış olduğu değerlendirmede iktidarı eleştireyim derken kazaen Ahmet Davutoğlu'na vurduğunu, sonra da programı sunan televizyoncunun "Dönemin Başbakanı Davutoğlu'ydu" hatırlatmasına karşın "kem küm" ettiğini söylemişti.

Bahçeli, "Ancak iş işten çoktan geçmiştir" derken Kılıçdaroğlu'nun televizyonda "Kendi topraklarından Süleyman Şah Türbesini kaçırdılar. Sanki bir kahramanlık yapmış gibi. Kendi toprağından korkarak kaçan, bayrağını indiren bir iktidar düşünün" dediğini hatırlattı.

Bahçeli, "Sayın Kılıçdaroğlu bunu televizyon ekranında mırıldanacağına ciğerin varsa, gözün kesiyorsa Davutoğlu'na sormalısın, bu korkaklığı, bu kaçaklığı, bu acziyeti onun yüzüne yüzüne haykırmalısın" dedi.

-DAVUTOĞLU: GEREKİRSE KILIÇDAROĞLU İLE KONUŞURUZ

Bahçeli'nin açıklamaları gündem olurken cevap dün Kılıçdaroğlu yerine Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu Bahçeli'nin gerilimi artırdığını, bunun siyasi ortama yaramayacağını belirterek, "Sayın Bahçeli bırakın toplum biraz rahatlasın, bırakın sakinleşsin, herşeyi olgunlukla konuşalım. Gerilim siyasetinden medet umanlar son zamanlarda liderler arasındaki temaslardan rahatsız olmuş" dedi.

Süleyman Şah Türbesinin nakli sırasında başbakan olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Siz başbakan yardımcılığı yaptınız. bu tip kararların nasıl alındığını bilmeniz lazım. bu tür kararlar MGK'da değerlendirildikten sonra uygulamaya konur. Sayın Cumhurbaşkanıyla ilk çay sohbetinizde sorun Süleyman Şah türbesiyle ilgili kararın nasıl alındığını. Ayrıca fetö denilen adi alçak örgütün bu konuda benim tutumum üzerine üzerine benim odamı nasıl dinlettiğini de tetkik edin" dedi.

Davutoğlu "korkak" suçlaması konusunda ise "Sayın Kılıçdaroğlu bana sorabilir ben de anlatırım medeni bir şekilde, ama siz de Sayın Cumhurbaşkanı'na sorun bakalım ne anlatacak size" dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.