Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan fırat kalkanı chp niğde milletvekili ömer fethi gürer

Kılıçdaroğlu'nun ‘Adalet Yürüyüşü’ Dünya Gazetelerinde Yer Aldı

Gazeteciler Erdem Gül, Can Dündar ve CHP'li Enis Berberoğlu'nun mühimmat yüklü MİT TIR'ları haberleri nedeniyle yargılandığı davada mahkeme, Berberoğlu’na 25 yıl hapis cezası vererek tutuklanmasına karar verdi. Berberoğlu, kaçma şüphesi ile tutuklandı. Bu kararın ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşüdünya gazetelerinde şu şekilde görüldü:

ABD merkezli New York Times; “Genellikle çok çekingen olmakla suçlanan Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü, Türkiye’deki parçalanmış muhalefet hareketinden rahatsız olanlar tarafından bir strateji değişikliği olarak memnuniyetle karşılandı” derken yürüyüşün Türkiye’de bir dönüm noktası olduğuna da dikkat çekti.

Fransız AFP haber ajansı ise Türkiye'nin ana muhalefet partisi destekçileri, Berberoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek için Ankara sokaklarına çıktığını belitti. AFP Kılıçdaroğlu'nun “Ödenecek bir bedel varsa, bunu ödeyecek ilk kişi ben olacağım” açıklamasını da haberinde verdi.

İngiliz Reuters haber ajansı, Enis Berberoğlu'nun 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra tutuklanan ilk CHP milletvekili olduğunu aktardı. “Türkiye'nin iki büyük şehrinde binlerce insan, CHP milletvekilinin casusluk suçlamasıyla 25 yıl hapis cezası alıp tutuklanmasını protesto etmek için sokaklara çıktı” yazdı.

Avusturalya’nın ABC News haber potalı gelişmeleri “Türkiye'de muhalefet partisi yürüyüşüne başkentten başladı” başlığıyla duyurdu.

Katar merkezli Al Jazeera ise ‘Adalet Yürüyüşü’ne ve Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına detaylı bir şekilde yer verdi. Yürüyüşün tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutulduğu İstanbul'daki Maltepe Cezaevi'nde tamamlanacağını bildirdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.