Öne Çıkanlar meb adana cumhurbaşkanı erdoğan haberleri KPSS TOGG tesk genel başkanı bendevi palandöken ayhan barut bendevi palandöken gündem özeti Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kanyon gazi

Kılıçdaroğlu: “Sanatçılarla İlgili Söylediğim Her Sözün Arkasındayım”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sanatçılarla ilgili söylediğim her sözün arkasındayım, az bile söyledim” dedi.

Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul etti. Görüşmede, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Muharrem Erkek ve Genel Sekreter Akif Hamzaçebi de hazır bulundu.

Görüşmenin ardından, gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, DP’nin cumhuriyet çınarının en önemli dallarından biri olduğunu ifade ederek, “Demokrasi, vatan sevgisi, din, vicdan özgürlüğü, düşünceyi ifade konusunda hem bugün için hem geçmişte önemli siyasal görevler yerine getirmişlerdir. Bizi ziyaretleri bu açıdan son derece değerlidir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Sayın Genel Başkanın da ifade ettiği gibi bu sadece bir nezaket ziyaretinin ötesinde, iki siyasal partinin genel başkanı olarak Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar, yaşanan sorunlar ve nasıl aşılmaları gerektiği konusunda da karşılıklı düşüncelerimizi aktarma fırsatı bulduk” dedi.

“DİĞER SİYASİ PARTİLERLE DE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDECEK”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, seçim ittifakı konusunda diğer partilerin genel başkanlarıyla temaslarının olup olmayacağına ilişkin, “Türkiye’nin yaşadığı büyük sorunlar var. Türkiye’nin bu sorunları aşması lazım. Sorunların aşılması yönünde görüş birliği içinde olan bütün siyasal partilerle elbette bir araya geleceğiz çünkü siyasal partilerin temel görevi Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları aşmak ve 80 milyona daha güzel bir yaşam sunmaktır. Elbette ki diğer siyasal partilerle de bu görüşmelerimiz devam edecek” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ TOPLUMUN GÖZBEBEĞİDİR”

Kılıçdaroğlu, dün otostop çeken ODTÜ’lü öğrencileri arabasına alarak okudukları bölümlere bırakmasıyla ilgili de, “Daha önce de yapıyordum ben bunu ama bu kez araca binen bir öğrenci arkadaşımız, ‘ben bir fotoğraf çekmek istiyorum, babama göstermek istiyorum’ deyince ben de ‘siz bilirsiniz’ dedim ve fotoğrafın çıkışı öyle oldu. Şu bir gerçek, üniversite öğrencileri bu toplumun gözbebeğidir çünkü onlar geleceğin Türkiye’sini inşa edecek olan kişilerdir, hayatın her alanında Türkiye’yi ileriye taşıyacak olanladır. Dolasıyla üniversitelere ve üniversite öğrencilerine karşı hoşgörülü olmalıyız. Onların genç yaşta olduklarını, zaman zaman hata yapsalar bile hatayı görmezden gelmemiz gerektiğini de hiçbir siyasetçi unutmamalıdır” dedi.

SANATÇILARA: “AZ BİLE SÖYLEDİM”

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hatay Oğulpınar Sınır Karakolu’nu ziyaret eden bir gurup sanatçıya yönelik söylediği sözlere ilişkin ise “Sanatçılarla ilgili söylediğim her sözün arkasındayım, az bile söyledim” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, “Toplanmışlar bir grup, güruh, davul, zurna, klarnet şarkılar türküler… Merak ediyorum, bu rezil adamlar ve onları oraya götüren adam, sen, eğer yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin evinin bulunduğu sokaktan geç, ‘Yaylalar’ türküsünü söyle bakalım” demişti.

Söz konusu sanatçılar da yaptıkları ortak açıklama ile Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerini kınadıklarını belirtmişlerdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.