Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Kılıçdaroğlu: Seçimle Gelenin Bu Kadar Ağır Bir Yaptırımla Karşı Karşıya Kalması Doğru Değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının istifaları ile ilgili “Onun çoluk çocuğu yok mu? Yarın diyecek ki sen niye istifa ettin. Senin hırsızlığın mı vardı, yolsuzluğun mu vardı? İstifa ettin de dosyaların kapandı mı? Çocuğuna, torununa nasıl hesap verecek? Seçimle gelen birisinin bu kadar ağır bir yaptırımla karşı karşıya kalması doğru değildir” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Aydın’da Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Toplantısında konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu konuşmasında toplumun ayrışmaya değil, bir arada olmasına ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Kavgaya değil huzura ihtiyacımız var. Beraber hangi partiden olursak olalım. Biz bu ülkede yaşamıyor muyuz? Birbirimize selam veremez hale geldik. Niye selam vermiyoruz. Niye bir arada oturup, konuşmuyoruz. Akıl akıldan üstündür. Belki ben yanlış düşünüyorum. Arkadaşım beni ikna edecek. Her şeyi ben biliyorum. Benim dediğim gibi olsun derseniz o ülkede demokrasinin dibine kibriti çakmış olursunuz. O açıdan bunlar doğru değil” dedi.

”Çocuğuna, Torununa Nasıl Hesap Verecek?”

Konuşmasında belediye başkanlarının istifalarına da değinen Kılıçdaroğlu, herkesin hakkını aramasını gerektiğini lakin hükümetin belediye başkanları ile ilgili “Hak dahi aramadan istifa edeceksiniz diyorsunuz. Onun çoluk çocuğu yok mu? Yarın diyecek ki sen niye istifa ettin. Senin hırsızlığın mı vardı, yolsuzluğun mu vardı? İstifa ettin de dosyaların kapandı mı? Çocuğuna, torununa nasıl hesap verecek? Seçimle gelen birisinin bu kadar ağır bir yaptırımla karşı karşıya kalması doğru değildir” dedi.

“İsteseler Bizim Bu Toplantıya Soruşturma Açtırabilirler”

“Ülkede kimsenin can ve mal güvenliği yok” diyen Kılıçdaroğlu “Şu anda isteseler bizim bu toplantıyı, bir savcıya yasa dışı toplantı diye soruşturma açtırılabilir. Dosyaya gizli kararı koyar, hepimizi tutuklar içeri atar. Biz derdimizi anlatacak avukat dahi bulamayız. Bunun adı demokrasi değildir. Yargının, hakimin bağımsız olması lazım” dedi.

“Kendi Partilisine Hizmet Götürüp Diğerini Görmezse Ayrışma Çıkar”

Belediye Başkanlarının kendilerine oy vermedi diye vatandaşa hizmet götürmemesini de eleştiren Kılıçdaroğlu bu anlayışın yanlış bir anlayış olduğunu ifade ederek, “Bunlar bize oy vermedi. Bu belediye başkanı başka partili ben buraya hizmet götürmem. Bu anlayışta da olmayacak. Her yere hizmet götürülecek. Her vatandaşa ulaşılacak. Oy versin veya vermesin. Her vatandaşa hizmet götürülecek. Niçin? Adaletli olmak zorunda. Adaletli olacak. Sadece kendi partilisine hizmet götürüp diğerini görmezse ayrışma çıkar. Toplumu böleriz. En büyük sıkıntı ayrışmadan kaynaklanır. Oysa bizim birlik olmaya ihtiyacımız var. Beraber olmaya ihtiyacımız var. Birlik olacağız, beraber olacağız ki güçlü olalım” şeklinde konuştu.

“Demokrasi Bir Tahammül Rejimidir”

Her şeyin iç içe geçmiş halkalar olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Muhtarlar güçlü olduğu ölçüde, belediye başkanları güçlü olur. Belediye başkanları güçlü olduğu ölçüde parlamento güçlü olur. Parlamento güçlü olduğu takdirde halkın iradesi parlamento daha gür çıkmış olur. Bir kişi çıkıp parlamentoya egemen olursa, benim dediğimi yapacaksınız derse bu olmaz. Demokrasi farklı bir şeydir. Demokrasi bir tahammül rejimidir. Benim gibi düşünmeyenlerin de söz hakkı olmalı” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.