Kılıçdaroğlu: Yurt Sorununu 14 Yıldır Neden Çözmüyorsunuz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara “Koskoca Türkiye Cumhuriyeti nasıl olur da yurt sorununu çözemez. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti, ‘dünyaya meydan okuyoruz’ diye bağıranlar acaba bu çocukların yurt sorununu neden çözmezler. 14 yıldır, iktidarsanız neden çözmüyorsunuz?” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nin temel atma töreninde konuştu. Adana’nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrencinin hayatını kaybetmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, “Çocukların ne kadar önemli olduğunu bütün anne-babalar bilir. Çocukların daha eğitim almalarını, daha iyi yaşam koşullarını yakalamalarını isteriz. Her türlü özveride bulunuruz, çocuklarımız daha iyi yetişsin diye. Aladağ’da yurtta kalan çocuklarımız da köylerden gelip barınacak yerleri olmadığı için bir yurtta kalan çocuklarımız. Sormamız gereken soru şu, koskoca Türkiye Cumhuriyeti nasıl olur da yurt sorununu çözemez. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti, ‘dünyaya meydan okuyoruz’ diye bağıranlar acaba bu çocukların yurt sorununu neden çözmezler. 14 yıldır, iktidarsanız yurt sorununu neden çözmüyorsunuz?” dedi.

“NEDEN ÖNLEM ALINMAZ”
Öğrenci yurdundaki yangın merdiveninin kapısının kilitli olmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Yurda bakıyorsunuz yangın merdiveni var ama ölen çocuklarımızın yığıldığı yer yangın merdiveninin kapısının önü. Açılmıyor çünkü kilitli. Oysa teknoloji var. İçeriden açılan, dışarıdan açılmayan kapılar var. Neden bunlar yapılmaz? Neden bunun önlemi alınmaz? Neden ve hangi gerekçeyle izin verilir? O anne ve babaların yaşadığı acıları hepimiz yüreğimizde hissediyoruz. Emin olun dinleyince insanın içi acıyor” diye konuştu.

YAYIN YASAĞINA TEPKİ
Kılıçdaroğlu, RTÜK’ün olayla ilgili getirdiği yayın yasağı kararını da eleştirirken, “Niye yayın yasağı getirirsiniz? Yani gerçeklerin vatandaş tarafından öğrenilmesini niçin istemiyorsunuz? Hangi gerekçeyle yayın yasağı getiriyorsunuz? Emin olun anlamak mümkün değil. Gerçekleri nereye kadar saklayacaksınız? Her gün bir felaketle karşılaşıyoruz. Haftanın bir günü yok ki ‘ya şu gün de bari yüzümüz gülsün.’ Nasıl oldu da Türkiye bu kadar karanlık bir atmosferin içine sokuldu, hangi gerekçeyle sürüklendi Türkiye buraya? Hepimizin oturup düşünmesi lazım. Bu ülkenin işçisinin de, köylüsünün de, memurunun da, sanayicisinin de, esnafının da oturup düşünmesi lazım. Türkiye bunları hak etmiyor” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.