Öne Çıkanlar ankara chp konya deprem tsk sgk bodrum Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ırak diyarbakır pakistan veysel eroğlu

Kılıçdaroğlu’ndan İstifa Yorumu: “İki Nedeni Olabilir, Bir Yolsuzluk Vardır, İki Fetö Örgütünün Üyesidirler”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partili belediye başkanlarının istifalarına ilişkin, “İki nedeni olabilir. Bir; yolsuzluk vardır. İki; FETÖ örgütünün üyesidirler. Bylock kullanıcılarıdır. İstifa edenlerin yakasında iki tane rozet vardır. Bir tarafında yolsuzluk diğer tarafında bylock. Eğer istifa ediyorlarsa gerekçe budur” dedi.

“SEÇİMLE GELENLER SEÇİMLE GİDER”-

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı özetle şunları söyledi:

“Seçimle gelenler seçimle gider. Demokrasilerde kural budur. Ama seçimle gelen seçimle gitmiyorsa istifa ettiriliyorsa istifa eden kişi kendi seçmenine hesap vermek zorundadır. Gerekçelerini halkına anlatmak zorundadır.

“SİZİ KİM ADAM YERİNE KOYMADI?”

Sayın Kadir Topbaş istifa etti. Niçin istifa ettiniz? Beni adam yerine yerine koymadılar. Şimdi ben Sayın Kadir Topbaş’a gayet iyi niyetle soruyorum, sizi kim adam yerine koymadı? Halk sizi seçti. Sizi adam yerine koymayan kim? Ben buna isyan ediyorum, sen bunu sinene çekiyorsun, bu olmaz. İstanbullulara hakarettir bu. Çık açıkça söyle ki şu gerekçeyle ben istifa ediyorum.

Bugün başka büyükşehir belediye başkanları için da aynı şey konuşuluyor. İstifa edecek mi, etmeyecek mi? İstifa edenler suçludur. Ama istifa etmeyip direnen, 'Ben haklıyım arkadaş, beni halk seçti, siz beni istifa ettiremezsiniz' diyenlere de hep saygı duyarım.

“İKİ NEDENİ OLABİLİR”

Niçin istifa ediyorlar. İki nedeni olabilir. Bir yolsuzluk vardır, mahkemenin önüne çıkmak istemiyor, kendileri tehdit ve şantajla istifa ediyorlar, bir köşeye çekiliyorlar. İki; FETÖ örgütünün üyesidirler. Bylock kullanıcılarıdır. Bu nedenle önlerine konmuştur. Bunun için istifa edeceksiniz, onlar da istifa ediyorlar.

“İSTİFA EDENLERİN YAKASINDA İKİ TANE ROZET VARDIR”

İstifa edenlerin yakasında iki tane rozet vardır. Bir tarafında yolsuzluk diğer tarafında bylock. Eğer istifa ediyorlarsa gerekçe budur. İstifa etmeleri bu olayı kapatmaya yeter mi? Suçu gizlemek suçluluktur. Ayrı bir suçtur. Sanıyorlar ki kurtulacağız. Günü gelecek hesabını verecekler. Direniyorlarsa ben anlarım ki bunların ne yolsuzluğu var ne de bylock kullanmışlardır, bunlar direniyor. Gücümü Ankara halkından aldım, gücümü İstanbul’dan, Balıkesir’den, Bursa’dan aldım, niye istifa edeyim? Ama istifaya zorlamak demokrasiye aykırıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.