Öne Çıkanlar ankara konya bodrum pakistan Konyada Askeri Uçak Düştü boyun halkevleri enflasyonla mücadelede başarı kriterleri 9 Nisan 2024 Gündem Özeti SGK Primi Konya mitingi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu

Kılıçdaroğlu’ndan Kadınlara Saygı Çağrısı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İstanbul’da yaşayan bütün erkeklerin; hatta Türkiye’de yaşayan bütün erkeklerin kadınlara saygı duyması lazım. Yeri geldiğinde kadınlar için çok güzel sözler ediyoruz. İnancımızda da öyle zaten. Cennetin anaların ayakları altında olduğunu biliyoruz. O zaman kadına yönelik şiddet neden? Neden öldürülüyor kadınlar? Neden şiddette uğruyor kadınlar? Belki toplum olarak eğitilmemiz lazım. Hırslarımıza, öfkelerimize biraz gem vurmamız lazım” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Eski İBB yönetimi tarafından 2016’da başlatılan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nın, Alibeyköy-Cibali bölümünün hizmete girme törenine katıldı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmasında Akşener’in bu çağrısı ile ilgili “Elbette ki arkadaşlarımız bu talebi emir olarak telaki edecektir. Ama bu talep onlara özgü olmakla beraber, İstanbul’da yaşayan bütün erkeklerin; hatta Türkiye’de yaşayan bütün erkeklerin kadınlara saygı duyması lazım. Yeri geldiğinde kadınlar için çok güzel sözler ediyoruz. İnancımızda da öyle zaten. Cennetin anaların ayakları altında olduğunu biliyoruz. O zaman kadına yönelik şiddet neden? Neden öldürülüyor kadınlar? Neden şiddette uğruyor kadınlar? Belki toplum olarak eğitilmemiz lazım. Hırslarımıza, öfkelerimize biraz gem vurmamız lazım” değerlendirmesinde bulundu.

“ŞİKAYET ETMEYECEKSİNİZ”

Kılıçdaroğlu “Bütün belediye başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim; siz Cumhuriyet Halk Partisi’nin değil, Millet İttifakı’nın belediye başkanısınız. Bunu rahatlıkla ifade ediyorum. Neden? Onlar, eğirişiyle doğrusuyla, bir mirası devraldılar.  İstanbul-Ankara’yı iyi yönetiyorlar; diğer 11 belediyeyi de iyi yönetiyorlar arkadaşlarımız. Onlara şunu söyledim; asla şikâyet etmeyeceksiniz. Engel çıkaracaklar, doğru. Dünyanın engelini çıkarıyorlar; o da doğru. Her türlü engeli çıkarıyorlar; o da doğru. Ama belediye başkanları bütün engelleri aşma azim ve kararlılığını göstereceklerdir. Bu azim ve kararlı gösterenlerden birisi de karşımızda oturan değerli belediye başkanımız” diye konuştu.

HÜKÜMETE ÇAĞRI: ENGEL ÇIKARMAYIN

Kılıçdaroğlu, hükümete “belediye başkanlarına engel çıkarmayın” çağrısı yaparak şunları söyledi:

“İstanbul'a ihanet edildiği söylendi, en yetkili kişi tarafından, ‘Biz İstanbul’a ihanet ettik’ cümlesi kullanıldı. İBB Başkanı, İstanbul’un bağıra saplana o ihanet hançerini çekip çıkarmak istiyor.  Dolayısıyla, ben, merkezi hükümetten şunu bekliyorum; lütfen belediye başkanlarımıza hiçbir engel çıkarmayın. Bırakın onlar kente hizmet etsinler. Daha da önemlisi, İstanbul bir beton ormanına dönüştü. İstanbul, beton ormanını hak etmiyor. İstanbul’da diğer yerlerde ve beton ormanından doğal ormana doğru, ağaca doğru kişiye doğru bütün yaşayan canlılar için kent yaşanabilir olmak zorunda. Dolayısıyla merkezi yönetim, engel çıkarmadığı takdirde daha hızlı yapılacak. Engel çıkarılırsa, yine yapılacak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.