Öne Çıkanlar Hakkari elazığ Hadise malatya doğalgaz Covid 19 tunceli polis Hamidi Ailesinin Mutlu Günü Hamza Hamidi Hamidi Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Hamidi Haluk Kürkçü

Kurtulmuş: Sosyal Medya Dingonun Ahırı Değildir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Sosyal medyadaki provokatörlere karşı son derece hassas ve dikkatli bir şekilde davranıyoruz. Sosyal medya dingonun ahırı değildir” dedi.Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Meclis Genel Kurulu’nda dün gece OHAL’in üç ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi üzerinde konuştu.

“BU MEMLEKETTE HAYAT TARZLARI ÜZERİNDEN BİR AYRIŞMA YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Kurtulmuş özetle şunları söyledi:

“Özellikle son Ortaköy saldırısı üzerinden daha önceki terör saldırılarında verilen mesajlardan başka farklı mesajlar da verilmek isteniyor. Bunlardan birisi ‘Biz 2017 yılında da milletin başına bela olmaya devam edeceğiz’ deniliyor. Biz de çok açık söylüyoruz; Hangi terör örgütü olursa olsun, arkasında kim olursa olsun, motivasyonları ne olursa olsun biz de 2017 yılında bütün terör örgütleriyle mücadele etmeye kararlıyız, sonuna kadar mücadele edeceğiz.
Ayrıca, diyorlar ki… Son zamanlarda maalesef bunu sosyal medya üzerinden de derinleştirmeye çalışan bazı gafiller ve hainler var. Çok açık söyleyeyim, onların hepsini de takip ediyoruz, takip etmeye devam edeceğiz. Bu memlekette hayat tarzları üzerinden bir ayrışma yapmaya çalışıyorlar; Ortaköy saldırılarının arkasındaki temel nedenlerden birisi de budur. Buna karşı da uyanık olmak zorundayız.
Yine, Ortaköy saldırısı özellikle Türkiye'nin Türkiye sınırları dışındaki terörle mücadelesindeki başarısını hazmedemeyenlerin bir işi olduğunun da altını çizmek isterim. Türkiye'ye diyorlar ki ‘Sesinizi çıkarmayın, terörün başka ülkelerdeki kaynaklarını kurutmaya kalkmayın’. Çok açık ifade etmek istiyoruz, ülkemize karşı tehdit nereden gelirse gelsin, hangi coğrafyadan Türkiye'ye karşı terör örgütleri bir tehdit oluşturmaya devam ederse etsin hepsiyle mücadele etmeye de devam edeceğiz.

“DEVLET İÇERİSİNDE HÂLÂ BAZI NOKTALARDA VARLIKLARI DEVAM EDİYOR”

15 Temmuz’dan sonra bu yüce Meclisin olağanüstü hâli ilan etmesini gerektiren FETÖ terör örgütünün saldırıları ki her ne kadar bir darbe teşebbüsünde bulunamayacak şekilde belleri kırılmışsa da devlet içerisinde hâlâ bazı noktalarda varlıkları devam ediyor. Örnek olarak söylüyorum, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisinden çok sayıda FETÖ mensubu eşkıya dışarıya çıkarılmış olmasına rağmen, bugün bile yapılan soruşturmalar sonucunda bazı rütbeli subaylar olmak üzere açığa alınanlar oldu. Aynı şekilde, adliye teşkilatımızın içinde; aynı şekilde, Emniyet teşkilatımızın içinde; aynı şekilde devletin başka gruplarının içerisinde de maalesef FETÖ ve onunla bağlantılı, iltisaklı grupların, kişilerin varlığını biliyoruz.

“HENÜZ FETÖ'NÜN DEVLETTEN ARINDIRILMASI SONLANDIRILMAMIŞTIR”

Dolayısıyla, tam hukuki tabiriyle söyleyeyim: Henüz FETÖ'nün devletten arındırılması sonlandırılmamıştır. FETÖ'nün ve bütün terör örgütlerinin devletin içerisinden arındırılmasını sağlayana kadar olağanüstü hâl uygulamasına ihtiyacımız olduğunu bir kere daha sizlerle paylaşmak istiyoruz.

“HİÇBİR HÜKÛMET OLAĞANÜSTÜ HÂLİN SÜREKLİ DEVAM ETMESİNİ İSTEMEZ”

Hiçbir hükûmet olağanüstü hâlin sürekli devam etmesini istemez. Hele AK Parti gibi sayısal çoğunluğuyla istediği yasayı çıkarma gücüne sahip olan bir iktidarın olağanüstü hâle başvurması, bunu kullanarak yapamadığı bazı şeyleri yapması anlamında değildir. Olağanüstü hâl, devletin millî güvenliği bakımından gereklidir, zorunludur ve inşallah bir müddet daha, eğer Genel Kurul tasvip ederse, bu süre içerisinde de olağanüstü hâli gerektiren gerekçeleri ortadan kaldırarak inşallah yolumuza devam edeceğiz.

“SADECE GEÇEN HAFTA İÇERİSİNDE 92 KİŞİ BU TÜR TWEET'LERİ DOLAYISIYLA TAKİP EDİLMİŞ”

Sosyal medyadaki provokatörlere karşı son derece hassas ve dikkatli bir şekilde davranıyoruz. Bazı arkadaşlar alındılar ama kusura bakmayın sosyal medya dingonun ahırı değildir. Sosyal medya çok önemli bir yer, çok büyük bir bereket, çok büyük bir lütuf; bunu iyi, olumlu bir şekilde kullanırsak. Milletimizin ve insanlığın hayrına kullanırsak çok verimli sonuçlar elde edebiliriz. Ama sosyal medya üzerinden, oturdukları köşelerden üç beş tane trol hayat tarzları üzerinden insanları bölmeye kalkacak; ‘Sen Alevi'sin, sen Sünni'sin.’ diye bunların üzerinde oyunlar oynamaya çalışacak; üç beş tane trol bu memleketteki insanların itibarlarını zedeleyecek, halkı bölecek birtakım işler yapacak bunlara müsaade etmeyiz. Bakın, sadece geçen hafta içerisinde 92 kişi bu tür tweet'leri dolayısıyla takip edilmiş, hakkında tahkikat açılmış ve ilgili makamlara gönderilmişlerdir. Burada demin konuşulduğu için ifade ediyorum, sizlerin de elinizde somut bilgi, belge varsa bunları ilgili kurumlara bildirin.


“BURADA HERHANGİ BİR USUL HATASI YAPILMAMIŞTIR”
Burada herhangi bir usul hatası yapılmamıştır. Olağanüstü Hâl Yasası'nın 3'üncü maddesine göre, olağanüstü hâlin uzatılmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu bu prensip kararını alırken aynen ifadesi, diyor ki: ‘Karar almadan önce Millî Güvenlik Kurulunun görüşünü alır’ Bu sabah itibarıyla Millî Güvenlik Kurulu üyelerinin ve Bakanlar Kurulu üyelerinin bu konuyla ilgili kararları, iradeleri gerçekleştirilmiş, imzaları alınmış ve bu anlamda Bakanlar Kurulunun prensip kararına dayanak teşkil eden Millî Güvenlik Kurulunun prensip kararı da Bakanlar Kuruluna gönderilmiştir. Herhangi bir işlem eksikliği yoktur.

"HERHANGİ BİR USUL HATASI YOKTUR, İMZALAR TAMDIR"

Bakanlar Kurulunda -şu kararda- biliyorsunuz bazı kararlar elden dolaştırılarak alınır, hatta bazen öyle olur ki uzakta olanlar faksla imzalayıverir. İdari kararlarda karar alıcıların iradesinin beyan edilmesi yeterlidir ve idari kararları tamamlar.
Dolayısıyla, meselenin aslı budur, herhangi bir usul hatası yoktur, imzalar tamdır.
Bakanlar Kurulunun uzadığı günlerde böyle bir uygulama yapıyoruz. İdari bakımdan yapılan işlemde en ufak bir eksiklik, en ufuk bir usulsüzlük yoktur.” 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.