Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer çin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi

Mahkeme, MHP’nin Tüzük Kurultayı'nı İptal Etti

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 19 Haziran 2016'da gerçekleştirdiği olağanüstü kongreyi iptal etti.

Mahkeme, MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Sinan Ogan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın'ın öncülüğündeki genel kurulda, alınan tüm kararların yokluğunun tespitine karar verdi. Dolayısıyla MHP'li muhaliflerin kurultayda aldıkları kararlar geçersiz oldu.

Akşener, “20 Haziran'da Adaleti Göreceğiz!” Demişti

Meral Akşener, 17 Haziran Günü, MHP'de olağanüstü kurultayın mahkemece 'yürütmeyi durdurma kararına' ilişkin 20 Haziran'daki duruşmaya işaret ederek, sosyal medyadan konuya ilişkin bir açıklama yapmıştı. MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada; “Türkiye'de tam ve kamil adalet tesis edilmiş, ‘yargıçlar bağımsızdır’ iddia budur. Bakalım ‘bağımsız yargı’ 20 haziranda nasıl karar verecek? Tam 18 aydır iktidar eliyle MHP delegelerinin iradesi hiçe sayılıp, kurultay talebi yerine getirilememiştir. 20 Haziran'da adaleti göreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Akşener, “ Adaletin Ruhuna El Fatiha”

Mahkemece, MHP’nin ‘tüzük kurultayının iptali kararı’ alınmasının ardından Meral Akşener, sosyal medya hesabı Twitter’da yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Kongre iptal oldu. Tam 10 dakikada dava bitti. 10 dakikada verilecek bir karar için bir yıl beklendi. 700 delegenin iradesi yok sayıldı” dedi. Ayrıca Akşener, “Adaletin Ruhuna El Fatiha” şeklinde bir tweet attı.
 


Oğan: “Dün FETÖ’nün Emrine Giren Adalet Bugün AKP’nin Emrinde"

Sinan Oğan da, kurultayın AK Parti’nin “talimatlandırılmış” hakimlerince iptal edildiğini, kurultay kararlarının yok sayıldığını ifade ederek, “Bu karar göstermiştir ki Türkiye’de adalet iktidarın emrindedir. Adalet hakimlerin vicdanları yerine hükumetin talimatıyla yapılıyor. Dün FETÖ’nün emrine giren adalet bugün AKP’nin emrindedir. Bugün en acil konu adaleti iktidar ve FETÖ tahakkümden kurtarmaktır” dedi.

“Adaleti Tesis Edene Kadar Mücadelemiz Sürecek”

Adaleti tahakkümden kurtarmadan Türkiye’nin normalleşemeyeceğini, ülkede demokrasi sağlanamayacağını belirten Oğan, “Talimatlandırılmış emir kulu hâkimler ve mahkemeler, MHP delegesinin özgür iradesinin üstünde değildir, olamaz. MHP’de ülkücü iradeyi hâkim kılana ve Türkiye’de de adaleti tesis edene kadar mücadelemiz sürecektir. Türkiye’de ‘adalet’ kelimesini görünce artık benim aklıma bir partinin isminin içindeki bir kelime ve komşumuz adalet teyze geliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Özdağ: “Karar Adaletin Olmadığı Gerçeğinin Altını Çizdi”

Ümit Özdağ ise, “Türkiye’de adaletin olmadığını biliyorduk.10 dakikada verilen MHP kurultayının iptali kararı sadece adaletin olmadığı gerçeğinin altını çizdi” dedi. 





 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.