Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz ataşehir belediyesi obezite bugünün gündem özeti

Meclis Başkanından 8 Mart Mesajı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman,  8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Yanlış bazı geleneklerin olumsuz etkileri de, Batı’daki kadar şiddetli olmasa da, ne yazık ki varlığını sürdürmüştür. Üzülerek ifade etmek gerekirse, kadınlarımızın şiddet olgusu ile gündeme gelmesi toplum olarak en büyük yaramızdır. Hiçbir inanç, töre ve gelenek kadınlara yönelik şiddet olgusunun mazereti ve dayanağı olarak gösterilemez” dedi.

Kahraman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kadınların layık olduğu saygınlığa ulaşması gerektiğine dikkat çekerek, “İnancımız ve kültürümüz de kadınlarımızın haklarına saygı duymamızı gerektirmektedir. Zira kadın medeniyet inşa eden merhamet, fedakârlık, büyüklere saygı, küçüklere sevgi ve şefkat gibi değerlerin yeni nesillere aktarılmasında çok büyük bir rolün sahibi durumundadır” ifadelerini kullandı. Kahraman şöyle devam etti:

“Kendi tarihimize baktığımızda hem İslam öncesi, hem de sonrası dönemde kadınların Batı’da yaşamış bulundukları türden zorluklarla karşılaşmadıkları, pek çok hakkın onlara herhangi bir mücadele söz konusu olmadan verilmiş bulunduğu görülmektedir. Bacıyan-ı Rum gibi örneklerin de gösterdiği gibi, kadınlarımız toplumda her bakımdan etkin bir role sahip olabilmiştir. Bununla birlikte yanlış bazı geleneklerin olumsuz etkileri de, Batı’daki kadar şiddetli olmasa da, ne yazık ki varlığını sürdürmüştür.Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, kadınlara yönelik ayrımcılığın önüne geçmek için mevzuatta önemli düzenlemeler yapılmıştır. Ancak, kadınların sosyal yaşamda karşı karşıya kaldıkları engelleri aşmaları için mevzuatta yapılan değişiklik yeterli olmamaktadır. Bu noktada kadına ilişkin önyargıların değişmesi, kadınların hak ettikleri saygının somutlaştırılıp, davranış biçimine dönüştürülmesi gerekmektedir.Kadın Ailenin Temel Direğidir. Aile kurumuna büyük ehemmiyet vermeliyiz. Çocuklarımızın, gençlerimizin ruh kökümüze layık, inançlı, vatansever, dürüst ve faziletli yetişmelerinde en büyük yük ve görev annelere, kadınlara düşmektedir.

Türkiye’de artan kadına yönelik şiddet olaylarına vurgu yapan Meclis Başkanı şöyle dedi: “ Üzülerek ifade etmek gerekirse, kadınlarımızın şiddet olgusu ile gündeme gelmesi toplum olarak en büyük yaramızdır. Hiçbir inanç, töre ve gelenek kadınlara yönelik şiddet olgusunun mazereti ve dayanağı olarak gösterilemez.Ülkemizde ve dünyada, mutlu ve huzurlu bir gelecek istiyorsak, kadınlarımızın onurunu korumak ve şahsiyetlerini yüceltmek zorundayız.

Şurası unutulmamalıdır ki, gelecek, mutlu kadınların yaşadığı toplumlar için daha güzel olacaktır.Bu düşüncelerle, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tekrar kutluyor, bütün kadınlarımıza barış, huzur, esenlik, sağlık ve saadet içinde hayırlı günler ve başarılar diliyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.