Öne Çıkanlar AİLE terör bugünün gündemi palandöken Hakkari cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hadise gündem özeti çin abd terörist elazığ

Meclis'te 'Uzay' Mesaisi

Meclis bu hafta uzay mesaisi yapacak. Meclis Genel Kurulu’nda uzay ve havacılıkla ilgili politika ve stratejilerin belirlenmesi, uygulanması için Türkiye Uzay Ajansı kurulmasına ilişkin tasarı görüşülecek.

Meclis Genel Kurulu’nda bu hafta uluslararası sözleşmeler ve Türkiye Uzay Ajansı Kurulması ve Uzaya Yönelik Faaliyetlerin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı ele alınacak.

Tasarıya göre; Türkiye Uzay Ajansı kurulacak. Ajans, Uzay ve Havacılık Programını hazırlayacak ve uygulayacak. Uzay Kurulu oluşturulacak. Kurul, ajansın karar organı olacak.

-YÜKSEK TEKNOLOJİLER ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULACAK-

Yüksek Teknolojiler Araştırma Merkezi kurulmasına ilişkin tasarının da Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşülmesi bekleniyor. Tasarıya göre Yüksek Teknolojiler Araştırma Merkezi kurulacak. TÜBİTAK bünyesinde bazı yapısal değişiklikler yapılacak. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin icra edildiği araştırma merkezleri ve enstitüler TÜBİTAK bünyesinden çıkarılacak ve Yüksek Teknolojiler Araştırma Merkezi kurulacak. Söz konusu merkez ve enstitüler Yüksek Teknolojiler Araştırma Merkezine devredilecek.

-ALADAĞ KOMİSYONU-

Aladağ Yurt Yangını Araştırma Komisyonu da 9 Mart Perşembe günü toplanacak ve çalışmalarına devam edecek.

-DİLEKÇE İLE İNSAN HAKLARINI İNCELEME KARMA KOMİSYONU-

Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu 9 Mart Perşembe günü yapacağı toplantıda Kamu Denetçiliği Kurumu denetçileri; Yahya Akman, Arif Dülger, Mustafa Özyar, Celile Özlem Tunçak, Hüseyin Yürük 2016 Yıllık Faaliyet Raporu kapsamında kendi faaliyet alanları ile ilgili olarak Karma Alt Komisyona sunum yapacak.

-İNSAN HAKLARINI İNCELEME ALT KOMİSYONU-

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan 'İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğini İnceleme Alt Komisyonunun  Perşembe günü yapacağı toplantının gündeminde Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Hak İşçi Sendikalar Konfederasyonu ve Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu yetkililerinin sunumu yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.