Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan

Meclis’te ‘Başkanlık’ Yarışı

TBMM, 8 Temmuz Pazar günü toplanacak ve milletvekilleri yemin edecek. Yemin törenin ardından Meclis Başkanı seçimi için süreç başlayacak. Meclis Başkanlığı yarışında ilk iki oylamada 400, üçüncü oylamada 301 aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak; dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, Başkan seçilmiş olacak.

TBMM, 8 Temmuz Pazar günü saat 14.00'te toplanacak. Yemin ederek görevlerine başlayacak olan milletvekillerinin ilk işi TBMM Başkanı’nı seçmek olacak.

İLK İKİ TURDA TUR DA 400 OYU ARANACAK

Başkanlık için bir yasama döneminde iki seçim yapılacak. İlk seçilenin görev süresi iki, ikinci devre için seçilenin görev süresi üç yıl olacak. Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki 400 ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu 301 aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak; dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, Başkan seçilmiş olacak.

Kesin olmayan sonuçlara göre; AK Parti’nin 295, CHP’nin 146, HDP’nin 67, MHP’nin 49, İYİ Parti’nin 43 milletvekili bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.