Öne Çıkanlar galatasaray gündem özeti deprem erdoğan gündem başlıkları çin bugünün gündemi recep tayyip erdoğan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu türk telekom CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Mehmet Tüm, Başbakan'a Alevilerle İlgili Soru Yöneltti

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, TBMM'de Başbakan Binali Yıldırım'a "Alevi  Kurumlarının korunmasına dair yasal bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

CHP'li Vekil Tüm, TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde 15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişimden sonra ülkede çıkarılmak istenen kaos ortamına şimdi de Alevi kurumlarına  saldırı yaparak devam etmek isteyenler bulunduğunu belirterek, "Türkiye’de barışın ve huzurun teminatı olan Aleviler, her zaman olduğu gibi 15 Temmuz sürecinde de  Cumhuriyetin ve demokrasinin yanında olmuşlardır. Bunu içine sindiremeyen, toplumda ayrışma ve  çatışmayı kendine hedef seçen karanlık odaklar Alevi Dergahlarına, Cem evlerine  ve kurumlarına saldırıyorlar" diye konuştu.

17 Ağustos 2016 Çarşamba günü saat 21.30 sularında, İstanbul , Küçükçekmece’de bulunan “Garip Dede Kültür ve Cem Evi Derneği"ne saldırıda bulunulduğunu belirten Mehmet Tüm, "Cem Evine  bir cenazenin beklendiği ve kalabalık bir insan topluluğunun olduğu sırada  yapılan bu çirkin saldırı zamanlama açısından manidardır. Kuru sıkı diye tabir edilen silahla yapılan saldırı sonrası bir adet 'mermi'nin  ortaya bırakılması da, çok düşündürücüdür" dedi.

"Alevilerin Temel Sorunları Çözülecek mi?"

Mehmet Tüm, şu soruları yöneltti:

"Bu bağlamda; 15 Temmuzdan sonra Alevi Kurumlarına yapılan saldırı sayısı nedir? 17 Ağustos 2016 günü Garip Dede Cem Evine yapılan saldırının failleri yakalanmış mıdır? Bunlar kimlerdir? Hangi örgüte mensupturlar? Alevi kurumlarına karşı olası bir saldırı istihbaratı var mıdır? Bu konuda ne gibi önlemler alınmaktadır? Kurumlar uyarılmış mıdır? Yakın Koruma önlemleri almayı düşünüyor musunuz? Alevi  Kurumlarının korunmasına dair  yasal bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? Yaşanılan süreç de göz önünde bulundurularak Alevilerin eşit yurttaşlık bağlamında inanç merkezleri gibi temel sorunlarını çözüme kavuşturacak  yasal düzenlemeler yapacak mısınız? Hükümetin, ayrımcılığı ortadan kaldıracak  yeni bir politikası  var mıdır? Bunlar  nelerdir?  Bunun için bir süre öngörülmüş müdür?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.