Memurlar CHP'nin Disipline Verdiği Tanju Özcan'ı "Yılın Başkanı" Seçti!

-Tanju Özcan, "Bu ülkede yaşayan Türklerin, Kürtlerin, Çerkezlerin, Abazaların tüm etnik unsurlarımızın üst kimliği olan Türk milletinin geleceğini korumak adına bazı şeyler söylüyoruz." dedi. 

-CHP'nin disiplin kuruluna verdiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kamu çalışanlarının oluşturduğu KAMU-DER tarafından "Yılın Belediye Başkanı" ödülüne layık görüldü.

ANKARA(ANKA) - Cumhuriyet Halk Partisi'nin disiplin kuruluna sevk ettiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, devlette çalışan kamu görevlilerinin oluşturduğu bir sivil toplum örgütü olan Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) tarafından "Yılın Belediye Başkanı" ödülüne layık görüldü. Tanju Özcan ödül töreninde yaptığı konuşmada "Bu ülkede yaşayan Türklerin, Kürtlerin, Çerkezlerin, Abazaların tüm etnik unsurlarımızın üst kimliği olan Türk milletinin geleceğini korumak adına bazı şeyler söylüyoruz" dedi. Özcan'ın Türkiye'de yaşayan etnik gruplar arasında Arap'ları saymaması dikkat çekti.

Tanju Özcan ödül dolayısıyla yayınladığı mesajda "Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen ödül töreninde ‘Yılın Belediye Başkanı’ ödülüne layık görüldük. En başta güzel Bolu’m olmak üzere dernek başkanımız ve tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

-"HERKESİ KUCAKLAYACAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPIYORUZ"

Ödülü Ankara’da törenle takdim edilen Tanju Özcan; “Beni bu güzel ödüle layık gördüğünüz için Türkiye’nin en güzel şehrinin insanları adına sizlere şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Tanju Özcan "Önümüzdeki ay 48 yaşımı dolduruyorum ve bu hayata çok şey sığdırdık. Ben 25 yaşında belediye meclis üyeliğine seçilmiş, bu arada yerel yönetimler konusunda yüksek lisans yapmış, 31 yaşında ilçe, 33 yaşında il başkanlığı yapmış ve 37 yaşında da milletvekilliği görevine seçilmiş bir arkadaşınızım. 24, 25, 26 ve 27. Dönemler olmak üzere 4 kez milletvekili seçildim ben ve en son da milletvekiliyken hayalim olan belediye başkanlığı görevine seçildim. Yani bu zaman içerisinde toplam 5 mazbata alan şanslı insanlardan bir tanesiyim. Bizim siyasi görevlerimiz sona erdi, belediye başkanlığı makamı siyasi bir makam değil. O yüzden herkesi kucaklayacak şekilde bu görevimizi icra ediyoruz” dedi.

Özcan, yaptıkları en önemli 3 konuyu "Israfı engellemek. Belediyeyi bütçesiyle yönetmek ve kurdukları kooperatif aracılığıyla tarımsal üretimi desteklemek ve istihdama çare bulmak" olarak sıraladı. Özcan belediye bütçesini geçen yıla göre yüzde 60 büyüttüklerini bildirdi.

-"SÜRÇÜ LİSAN ETTİYSEK AFFOLA"

Tanju Özcan milletvekilliğinden gelen bir alışkanlık olarak biraz sivri bir dile sahip olabileceğini belirterek, "Türk milletinin genel sorunları ile ilgili de çıkışlar yapıyorum. Ben Atatürkçüyüm. Sosyal demokrasiyi sol yazarların eserlerinden okuyarak benimsemiş biri değilim. Tam tersi, Kuran-ı Kerim’i ve Hz. Peygamber’in hadis-i şeriflerini okuyarak sosyal demokrasiyi benimsemiş biriyim. Her zaman söylüyorum, etnik anlamda değil, Atatürk’ün tanımladığı anlamda Türk milliyetçisiyim. Bu ülkede yaşayan Türklerin, Kürtlerin, Çerkezlerin, Abazaların tüm etnik unsurlarımızın üst kimliği olan Türk milletinin geleceğini korumak adına bazı şeyler söylüyoruz. Zaman zaman sürçü lisan ettiysek affola. Niyetimiz kötü değil, kendimizle ilgili özel bir beklentimiz de yok. Türk ulusu hep var olsun, hep güçlü olsun, bundan başka bir gayemiz yok” dedi.

-DİSİPLİNE SEVKEDİLMİŞTİ

CHP Merkez Yönetim Kurulu bir televizyon programında tüp bebek tedavisi için kendisinden yardım isteyen bir kadınla ilgili anısını anlatırken kullandığı ifadeler nedeniyle, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın "uyarılması" istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar vermişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanan MYK'da, Özcan'ın durumu da ele alındı. Toplantıda, kullandığı ifadeler nedeniyle Tanju Özcan'ın "özür dilemesi" de göz önüne alınarak, "uyarma" istemiyle disipline sevki kararlaştırılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.