Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

Meral Akşener'in Gafı Tepki Çekti !!!

-Son dönemlerde Atatürk ve ilkelerini görmezden gelmekle eleştirilen, 6'lı mutabakat metninde Atatürk adına yer verilmemesinin milliyetçi parti tabanında yarattığı etkiyi ikide birde Atatürk ve Milli Mücadele'den alıntılar yaparak dengelemeye çalışan İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in meclis grup konuşmasında yaptığı gaf yürek sızlattı.

-Akşener Genelkurmay Başkanlığı Arşiv kayıtlarına da geçmiş bulunan dünyanın en büyük kahramanlık olaylarından biri olan "Şerife Bacı" olayını olay yer ve kahramanlarını yanlış söyleyerek gaf yaptı.

ANKARA (ANKA)-Son dönemlerde Atatürk ve ilkelerini görmezden gelmekle eleştirilen, 6'lı mutabakat metninde Atatürk adına yer verilmemesinin parti milliyetçi tabanında yarattığı etkiyi sık sık Atatürk'ten alıntılar yapmaya başlayarak silmeye çalışan İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in meclis grup konuşmasında yaptığı gaf yürek sızlattı. Akşener Genelkurmay Başkanlığı Arşiv kayıtlarına da geçmiş bulunan dünyanın en büyük kahramanlık olaylarından biri olan "Şerife Bacı" olayını olay yer ve kahramanlarını yanlış söyleyerek gaf yaptı.

-ZONGULDAK DEĞİL "KASTAMONU", HASAN DEĞİL "ELİF", SIRT DEĞİL "KAĞNI"...

Meral Akşener son İYİ Parti Grup toplantısında yine Atatürk ve İstiklal Savaşı'ndan örnekler verirken şunları söyledi:

"... Ve sonra İstiklal Savaşı... Cep delik cepken delik. Şerife Bacı kendi şehit oldu ama silah taşıyan, Zonguldak'tan yola çıkan... sahilden yola çıkan, mermisi kucağında, oğlu Hasan sırtında... Hasan mı, mermi mi? Bir ana için ne kadar önemli ve ne kadar korkunç bir tercih. Ve ... Hasan'ın üstündeki örtüyü, merminin üstüne örten bir anne. Mermiyi teslim ettiğinde Hasan'ın donarak öldüğünü gören bir anne."

Meral Akşener bu satırları okur veya söylerken bazı İYİ Partililerin kendilerinden geçip çığlık attıkları duyuldu.

Oysa Meral Akşener'in dünyanın en büyük kahramanlık olaylarından biri olan ve Genelkurmay Başkanlığı Arşiv Kayıtlarında gerçeği yer alan Şerife Bacı Destanını anlatırken yaptığı gaflar, İYİ Partililer dahil, işin aslını bilenlerin yüreklerini sızlattı.

İnsanlık ve Milli Mücadele tarihinin en büyük kahramanlarından Şerife Bacı, cephanelerin taşınmasında verdiği mücadelede, top mermileri ve yavrusunu korumak uğruna kendini feda ederek 21 yaşında donarak şehit oldu.

-GENELKURMAY KAYITLARINA GÖRE ŞERİFE BACI OLAYI...

Aydınlık gazetesinde geçen yıl yer alan ve konuyu oldukça ayrıntılı inceleyen bir makaleye göre, Kastamonu'ya bağlı İnebolu'da ambarlara taşınan cephanenin ivedilikle Kastamonu üzerinden Ankara’ya sevk edilmesi gerekiyordu.

Makaleye göre yolculuğun en zor kısmı Kastamonu'ya bağlı İnebolu’nun İkiçay, Çatalçeşme bölümü ve Topçuoğlu, Kayguncak, Küre-Ecevit yokuşlarıydı. Bu bölgelerin çamurunu aşmak, arabacılar için ölüm sayılırdı. Yokuş başlarında bütün arabalar çiftleniyor; yokuşlar, bir arabadan çıkarılan çift at, diğer arabanın ok başına takılarak aşılabiliyordu. Kısacası her türlü engel, binbir güçlükle geçiliyordu.

Aydınlık gazetesi, "Olayın devamını Genelkurmay Başkanlığı kayıtlarından öğrenelim" diyerek şu bilgileri verdi:

"O gece kar tipisine rağmen sabaha kadar yürüyen ve kışlanın kapısına kadar gelebilen cephane yüklü kağnı arabasının, her nasılsa kafilesinden ayrı olarak, genç bir kadının kışlaya kadar gelebildiği, şehre girmek nasip olmadan şose kenarında sabaha karşı donduğu anlaşılmıştı.

Arabasındaki kıymetli yükün üstüne yorganını örten bu kadının bir elinde övendere, kollarını açarak yorganın üzerine dayanarak kaldığı, görevliler tarafından görülmüştü.

İki çavuş, genç kadının ölüsünü kaldırıp götürecekleri sırada yorganın altından birden bire çığlık kopararak ağlayan bir çocuğun feryadını duyunca şaşırmışlar ve şehit anayı bir yana bırakarak hemen yorganı kaldırmışlardır.

Gördükleri, otlarla sarılmış top mermileri arasında birleştirilmiş çulların içinde kundaklı bir kız çocuğunun donmaktan kurtulduğu ve müdahale üzerine uyanarak meme için ağlamaya başladığıdır. Cephane ve yavrusu yoluna kendini feda eden bu kahraman anayı arabaya yerleştiren çavuşlar ağlayarak, gün doğarken yola koyuldular.

Öküzler aç ve zayıf olduklarından arabayı çekemediler, bu yüzden çavuşlar öküzlere yardım ettiler. Bu kutsal yükü tümen karargâhının önüne çektiler.

Şehit kadını, alaca önlüğünden ve başındaki benli örtüsünden keşfettiler. Seydiler köyünden hemşerilerine gösterdiler, onlar da ana ve çocuğu alarak köylerine götürdüler..."

-AK PARTİ'DEN TEPKİ

Meral Akşener'in üzerinde fazla durulmayan gafı bazı AK Partili siyasetçilerden tepki gördü. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Abdullah Özdemir, düş kırıklığını paylaşırken "Neresini düzeltelim? Zonguldak değil Kastamonu, Erkek değil kız, Hasan değil Elif" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.